Adam Šablatúra - Nadácia ADELI

Adam Šablatúra

Volám sa Adam Šablatúra a mám 22 rokov. Môj život sa zmenil v máji 2013, keď mi náhle zomrela mama. V tom istom roku v júli som pocítil bolesť na hrudi, až som stratil vedomie. Vtedy som mal 18 rokov. Moja lekárka niečo tušila a poslala ma na vyšetrenie do FN v Martine. Tam mi zobrali vzorku z uzliny. Slová lekára boli kruté. Hodgkinov lymfóm. Nasadili mi chemoterapiu. Po chemoterapii nasledovala rádioterapia. Liečba trvala dlho a znášal som ju zle. Nad chorobou sa mi však podarilo zvíťaziť.

Keď som bol zdravý, športoval som. Hrával futbal za mestskú časť Liptovského Mikuláša-Liptovskú Ondrašovú. Tam som trénoval aj deti. Posilňoval som, plával, proste mal som rád šport. V jeden pekný letný deň v júli 2015 som sa šiel okúpať do rieky, v ktorej som sa kúpaval od detstva. Skok do vody mi bol osudným. Narazil som na dno a zlomil si piaty krčný stavec, ktorý pritlačil miechu. Ostal som na invalidnom vozíku.

V decembri 2016 som navštívil rehabilitačné centrum Adeli Medical Center v Piešťanoch. Bol som tam dva týždne. Intenzívne cvičenie a komplexná rehabilitácia môj stav zlepšili. Pobyt je však finančne veľmi náročný – zdravotná poisťovňa neprispieva a situácia v rodine mi nedovoľuje zaplatiť si aj druhú rehabilitáciu.

Preto prosím všetkých dobrosrdečných ľudí, aby mi pomohli podľa svojich možností dofinancovať pobyt a tým zlepšiť kvalitu môjho života. ZO SRDCA VÁM ĎAKUJEM!

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!