Adam Štapinský - Nadácia ADELI

Adam Štapinský

Ahojte, volám sa Adamko. Maminke som sa narodil predčasne v 33.týždni. Od prvej chvíle som bol malým-veľkým bojovníkom. Zo začiatku som býval v domčeku, ktorý všetci okolo mňa volali inkubátor. Maminka mi tam chodila spievať, hladkala ma, neraz som ju počul, ako prosila, aby ma anjeliky ochraňovali. No keď jej neskôr už lekári dovolili, aby si ma vzala do náručia, slzy šťastia jej stekali po lícach.

Ako trojmesačný som zvládol aj operáciu, ale potom to akosi išlo všetko pomaličky. Diagnostikovali mi pravostrannú hemiparézu, hypertonus achillových šliach a diparetickú chôdzu, ako zostatok po centrálnej koordinačnej a tonusovej poruche. Nožičky ma nepočúvajú a pravá rúčka je tiež slabá. Maminka veľmi plakala, aj si poplače, no nie predo mnou, aby som nevidel, že sa trápi.

Vždy sa snaží vyčarovať úsmev na mojej tváričke a vidím, ako sa teší z mojich hoc len malých pokrokov. Ona je veľmi silná a viem, že pre mňa spraví aj nemožné, len aby som bol v poriadku. Maminka so mnou cvičí Vojtovu metódu a Bobath koncept, masíruje mi celé telíčko, aby mi bolo lepšie. Raz do týždňa navštevujeme aj pani fyzioterapeutku, ktorá so mnou tiež cvičí a maminku stále učí nové cviky.

S maminkou sme len dvojka, ale sme najlepší tím na svete. Ona ľúbi mňa a ja ľúbim ju a spolu zvládame všetky prekážky. Podarilo sa jej pozháňať dobrých ľudí, ktorí mi prispeli na môj prvý rehabilitačný pobyt. Verí, že mi to pomôže, a sľúbila mi, že sa posnaží, aby to nebol len jeden pobyt, ale aby ich bolo viac, ak to bude potrebné. Maminka si nikdy nemyslela, že bude musieť prosiť ľudí o pomoc, ale naša situácia nám nedovoľuje, aby sme si to financovali sami, lebo moja liečba je finančne náročná.

Preto chceme poprosiť o pomoc. Vás, ktorí ste si prečítali náš príbeh, a nie je Vám ľahostajný, aby ste nám prispeli. Každá kvapka je pre nás nádejou.

Možno chorobu celkom neporazíme (no maminka verí, že porazíme), ale aspoň zmiernime príznaky, aby som si raz mohol zahrať futbal s mojimi rovesníkmi, či len tak sa vyšantiť a aby som sa raz mohol zaradiť do života a nebol odkázaný na pomoc iných.

Z celého srdiečka Vám ďakujem za každú pomoc.

Malý Adamko a milujúca mamina Michaela.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!