Jozef Gnebus - Nadácia ADELI

Jozef Gnébus

Jozef Gnebus je 47 ročný, ženatý otec dvoch školopovinných synov, Matúš 18 r. a Jakub 21r. Pochádza z Popradu. Bývalý kamionista mal nehodu 04.07.2013 vo Francúzku, kde prišiel o pravú nohu, dostal krvácanie do mozgu a postihlo to jeho ľavú stranu, najviac ľavú ruku, ktorá je nehybná. Pre nášho Jožka by sme chceli, aby sa dostal na rehabilitáciu, pretože si to nemôže finančne dovoliť.

Deň 3. Júl 2013, tento deň sa našej rodine silno vpísal do pamäte. Moje meno je Anna Brutovská a píšem v mene môjho brata Jožka Gnebusa (47r.). Vybral sa na jazdu s kamiónom, ako to robil už dlhé roky, bol to jeho chlebíček, bol skúsený kamionista, nebolo pochýb, žeby sa niečo malo udiať, no bohužiaľ. Tesne pred cieľom, pár kilometrov Jožko dostal pravdepodobne mikrospánok a v plnej rýchlosti narazil do betónového piliera. Pán Boh musel nad ním držať ochrannú ruku, pretože každý povie, že je zázrak, že to prežil. Vykliesňovanie z kabíny bolo náročné, hlavne pre Jožka, ktorého vykliesňovali približne 3-4 hodiny. No aj napriek tomu, že to tento silný chlap prežil. Jožko dopadol tak, že pri tom silnom náraze, aby ho zachránili, tak mu museli amputovať nohu, dostal krvácanie do mozgu, museli mu operovať slezinu, mal polámané rebrá, pomliaždený hrudník a prešiel si mnohými operáciami, aby sa z toho ako tak dostal, hospitalizovaný bol vo Francúzku. Prvé tri týždne bol v umelom spánku, kde ho postupne odpájali od prístrojov. Strávil tam tri mesiace, kde iba ležal a sa z toho zotavoval. Po troch mesiacov sme mu vybavili prevoz na svoje náklady do Českej Republiky konkrétne do Prahy, pretože vo Francúzku už pre neho skončila hospitalizácia a bolo potrebné, aj začal s rehabilitáciou. Nanešťastie mu ostali trvalé následky a to v tom, že má amputovanú pravú nohu nad kolenom, oslabenú a nevládnu ľavú nohu a ľavú ruku, ktorá je vôbec nehybná. Je odkázaný na pomoc druhých. Po prevoze na Slovensko sme mu vybavovali rehabilitačné centrum Kováčová, kde rehabilitoval 10 týždňov, robil pokroky, no musel odísť pretože mu to poisťovňa už ďalej nechcela hradiť, len ako samoplatiaci, no to si nemohol dovoliť a bohužiaľ ani my jemu, aj keď sme veľmi chceli. Zlomok sekundy mu zmenil život. Rehabilitáciu a cvičenie potrebuje už tak naliehavo. Najradšej by sme boli, keby sa dostal do Piešťan, rehabilitačného centra Adela pretože by mu veľmi pomohla okrem iného aj hyperbarická komora.

Jožko je ženatý ma dvoch synov Jakuba (21r.)a Matúša (18r.), ktorý bývajú v Poprade. Rodina nedostávala dlho žiaden príjem, kým ležal vo Francúzku a tým, že splácal úver a iné splátky, nezvládali to finančne a dostali sa aj kvôli tomu do finančných problémov. Dôchodok mu bol priznaný v októbri 2014 a to 250€. Preto Vás prosím o finančnú pomoc, ktorá bude vyhradená na trojtýždňový pobyt v ADELI Medical Centre.

Svojej rodine sa snažil dať vždy najviac, teraz sa utápa v tom, že pre ňu už nemôže veľa spraviť, tak mu prosím pomôžme, dať šancu postaviť sa na nohy a vrátiť ho do života. Bude vám Jožko a naša rodina nesmierne vďačná a zaviazaná, ak dokážete pomôcť jemu a jeho rodinke.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!