Lenka Hnidzíková

Volám sa Lenka Hnidzíková, mám 7 rokov a som veľmi šťastné a usmievavé dievčatko aj napriek mojim diagnózam, ktorých je dosť: DMO (detská mozgová obrna), choré srdiečko, epilepsia, som po operácií malého mozgu, očí a tento rok po úspešnej operácií pravého kĺbu na nohe. Napriek tomu všetkému chcem napredovať a robiť ďalšie pokroky, veľmi ľúbim svojich starých rodičov, ktorí sa o mňa obetavo starajú, keďže bohužiaľ moja maminka zomrela ešte predtým, ako som sa narodila.

Ďakujem všetkým, ktorí ma podporujete a prispievate na moju liečbu.

Toto je môj príbeh – Lenka Hnidzíková:

Naša životná tragédia sa začala 25.10.2009, keď našu dcéru hospitalizovali v Žilinskej nemocnici so zápalom pľúc. Dcéra bola toho času tehotná v 6. mesiaci tehotenstva. Po vyšetreniach sa ukázalo, prečo nezaberala liečba. Jej primárna diagnóza bola chrípka H1N1 (prasacia chrípka). Dcérin stav sa prudko zhoršoval. Dňa 26.10.2009 dcéru Ľudmilu dali do umelého spánku, na to ju previezli do Fakultnej nemocnice v Martine. Pre veľmi vážny zdravotný stav bola nevyhnutná sekcia plodu 27.11.2009. Na to sa mojej dcére výrazne a nezvratne zhoršil zdravotný stav. Svoj boj o život prehrala 22.12.2009. Dieťa, ktoré sa narodilo bola moja vnučka Lenka, ktorá vážila 940g a merala 35 cm. Lekári jej dávali malú nádej na prežitie, nakoľko jej nebohej matke v posledných dňoch tehotenstva odchádzali vnútorné orgány, pľúca pracovali minimálne. Lenka mala výrazný nedostatok kyslíka v tele matky. Úpenlivá snaha martinských lekárov a nepochopiteľná snaha Lenky žiť spolu urobili zázrak a Lenka prežila. No všetko nebolo žiaľ tak jednoduché. Lekárske vyšetrenia ukázali, že má poškodený zrak s hrozbou slepoty. V tomto prípade bojovali o zvyšky zraku lekári v Bratislave na Kramároch. Tu sa tiež starajú o jej choré srdiečko. Dievčatko má aj vrodenú DMO (detskú mozgovú obrnu) kvadruspastickú formu. My, starí rodičia sme sa rozhodli o zverenie vnučky do našej opatery.

Lenka bola ešte vtedy na dýchacom prístroji, ktorý už dlho nepoužíva, dokáže sama dýchať. Na začiatku to bolo veľmi ťažké. Napriek tomu Lenku veľmi ľúbime a pokroky, ktoré urobila sú naozaj veľké. Pravidelne rehabilitujeme, navštevujeme rehabilitačné centrá ako sú Kováčova, Dunajská Lužná a ADELI Medical Centrum v Piešťanoch, v ktorom sa nám veľmi páči a naša Lenka vďaka nim urobila veľké pokroky. Vždy sa znova tešíme do ADELI.

Nie všetky pobyty sú však preplácané poisťovňami, aj chodenie po lekároch je veľmi finančne náročné. Naša Lenka si vyžaduje 24-hodinovú starostlivosť. Nedokáže sa sama najesť, nechodí ani nerozpráva, nosí aj plienky, treba ju často polohovať. Napriek všetkým diagnózam, ktoré Lenka má je to veľmi usmievavé dievčatko, ktoré vďaka cvičeniam napreduje. Dnes sa dokáže už sama posadiť, držať fľašku, povie aj pár slov – mama, baba a keď je hladná povie ham. Tento rok sa nám už podarilo dostať do ADELI, z čoho sme veľmi šťastní. Chceli by sme tieto pobyty opakovať pretože lekári povedali, že Lenka má nádej na chodenie. Potrebuje ešte veľa rehabilitovať a k tomu nás čaká ešte veľmi dlhá cesta. My jej ale veríme, preto Vás prosíme o finančnú pomoc, aby sme mohli znova absolvovať liečbu v ADELI.

Chceme poprosiť dobrých ľudí o pomoc aj takouto formou. Za každé jedno darované euro pre našu vnučku Lenku z celého srdca ĎAKUJEME.

Jej stará mama Emília

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!