Luka Klokoč

Náš život doposiaľ: dňa 23.1.2014 som sekciou porodila synčeka volá sa Luka Klokoč.

O život bojoval takmer rok, keď v dôsledku nesprávneho určenia termínu pôrodu prekonal viacnásobnú sepsu a v prvom roku svojho života vôbec nepoznal svoju postieľku. Zato dôverne všetky nemocničné lôžka od Starej Ľubovne, cez Kežmarok, Poprad, Košice, Bratislavu, až po Prahu. Potravu i naďalej prijíma cez sondu rovno do žalúdka a jeho telíčko je v dôsledku spomínaných problémov veľmi slabé a vyžaduje trvalú liečbu, ale hlavne nákladné rehabilitácie, aby jeho motorické funkciu úplne nezlyhali. Má úplne rozhádzané vnútorné prostredie, metabolické neidentifikovateľné ochorenie. Zistili mu metabolické a mitochondriálne ochorenie, DMO. Jeho telo nedokáže premieňať cukor ani bielkovinu. Vraj je prvé dieťa, ktoré evidujú, že toto všetko prežil. Už sme absolvovali operačný zákrok ULZIBAT v Kladne (máj 2017). Po tomto zákroku sú nevyhnutné rehabilitácie na rozhýbanie a spevnenie svalov končatín. Uvidí sa časom, či sa postaví na nožičky. Po následných kontrolách sa rozhodne, či budú potrebné ďalšie operačné zákroky čo sa týka nožičiek. Všetky ďalšie operačné zákroky, lieky a zdravotné pomôcky sú finančne veľmi náročné.

Za nás oboch môžem sľúbiť, že budeme bojovať zo všetkých síl aj naďalej. Za prípadnú pomoc budeme veľmi vďační a verte mi, keď niekedy budete mať možnosť uvidieť môjho synčeka aký je zlatý, snaživý, aký vie byť veselý, ako cíti každú pomoc, ako to všetko čím prechádza, ale aj na čo sa teší vidno v jeho krásnych očkách určite neoľutujete, že ste nám v najťažších chvíľach v našom živote pomohli. Luka, verím raz vyrastie a možno aj z neho bude ďalší šťastný človek.

Chcela by som Vás uistiť, ak sa rozhodnete môjmu synčekovi pomôcť, Vaše finančné prostriedky budú použité na účely, ktoré odborníci navrhujú a odporúčajú.

ĎAKUJEME

PaedDr. Beáta Kušmireková & Luka Klokoč (synček)

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!