Marek Čižmár - Nadácia ADELI

Marek Čižmár

Náš synček Marek nemá ani tri rôčky. Do novembra 2015 bol zdravý, veselý chlapček. Svojou detskou zvedavosťou a nevedomosťou pohltal magnetické guličky, ktoré si zamenil s ozdobnými cukríkmi na tortu. Nasledovalo rapídne zhoršenie zdravotného stavu. 1. decembra 2015 bol v nemocnici monitorovaný pre vysoké zápalové parametre, následne mu urobili RTG a tým sa to všetko začalo. Pri RTG bruška došlo k náhlemu kolapsu, zástave dýchania a srdiečka. Resuscitácia, ktorá trvala 18 minút, všetko skomplikovala a poškodila vnútorne orgány. Operácia na KPAIM v Košiciach trvala 5 hodín, v brušku bolo 14 guličiek, došlo k resekcii tenkého črieva. Zotrval v umelom spánku, bol na pľúcnej ventilácii a pre silne poškodenie pusinky došlo k tracheostomii, ktorú 5.2.2016 sa pokúsili odstrániť a Marek to perfektne zvládol. Počas hospitalizácie absolvoval neurologické vyšetrenie so záverom Difúzne hypoxicko ischemické poškodenie CSN po KPCR. Odporúčali nám oxygenoterapiu, ktorú absolvujeme. Marek už dýcha sám, sedí s oporou, nerozpráva, neotáča sa, papka nazogastrickou sondou do žalúdka a popri sonde sa učí lyžičkou. Po štyroch mesiacov hospitalizácie nastal deň, keď nás konečne pustili domov, po prepustení stále absolvujeme hyperbaricku oxygenoterapiu a rehabilitácie v nemocnici terapeutmi. Marekov zdravotný stav si vyžaduje denne 24-hodinovú starostlivosť. Absolvovali sme liečbu v rehabilitačnom centre ADELI, kde by sme sa ešte veľmi radi vrátili, je to pre nás finančne náročná liečba, veríme že sa nám podarí získať potrebné financie a Marek sa opäť na nožičky postaví, veľmi si to želáme. Veríme, že tam je stále šanca, je veľký bojovník. Ďakujeme všetkým za POMOC!

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!