Nikoleta Sarvašová

Obraciame sa na Vás s prosbou o pomoc postaviť našu Nikolku opäť na nôžky, aby z nej bolo to veselé a šantivé dieťatko, ako predtým než nám ochorela. Nikolka má dg. FISHER MILLEROV SYNDROM. Je to zápalové autoimunitné podmienené ochorenie. Nikolka bola zdravé dieťa, behala, hrala sa s deťmi a chodila do škôlky. Problémy začali v zime roku 2014, bola často chorá. Potom začala mať problémy s chôdzou, potkýnala sa a padala. Dostali sme sa do nemocnice, kde jej robili kompletné vyšetrenia, ale výsledky boli negatívne. Potvrdilo sa len, že to nie je ochorenie svalstva, ale nervov. Začala sa vitamínová liečba a vyšetrenia na genetiku. Po prepustení z nemocnice nám Nikolka opäť ochorela a potom sa to všetko začalo. Chodila len s oporou, mala zhoršenú motoriku rúk a tiež reč, nevládala, nechcela piť. Opäť sme boli prijatí do nemocnice na JIS. Robili sa nanovo všetky vyšetrenia, lumbálna punkcia a bola nasadená infúzna liečba. Nikolka sa mi strácala pred očami. Ostala nehybná, odišli jej všetky reflexy, mala veľké bolesti a musela byť sondovaná. Musela som ju neustále polohovať, aby nedostala preležaniny. Po infúznej liečbe sa jej trochu uľavilo a boli sme preložení na detské oddelenie. Museli sme sa odznova učiť držať hlavičku, papať, sedieť. Začali sme pomaly chodiť, najprv po kolenách a potom aj v stoji za opory.  V lete po pobyte v Kováčovej jej robili nanovo lumbálnu punkciu, pretože nastal regres a zistili, že jej telíčko si robí aj naďalej protilátky. Každý mesiac sme chodili na infúzie a každý deň poctivo rehabilitovali, naučili sa ísť po štyroch. V decembri sme absolvovali pobyt v ADELI MEDICAL CENTRE a jej svalstvo sa značne posilnilo. Ale stále sa nevie sama posadiť a chodíme s oporou, alebo v chodítku. Každý deň chodíme cvičiť, samozrejme aj doma. Navštevujeme regeneračné centrum, kde má rôzne masáže a rôzne procedúry na obnovu nervového systému. Trápime sa už rok a zlepšujeme sa milimetrovými krokmi. Ale Nikolka má stále nádej, že opäť bude chodiť, hrať sa s deťmi a bude z nej to veselé šantivé dieťa. Opäť by sme chceli navštíviť ADELI MEDICAL CENTRUM, ale naše možnosti sme už vyčerpali, preto potrebujeme pomoc. Nikolka má ešte stále šancu. ĎAKUJEME!

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!