Nina Gubalová - Nadácia ADELI

Nina Gubalová

Keď som sa narodila, bol krásny jesenný deň v roku 2014. Vážila som 3780 gramov a merala 54 centimetrov. Pôrod prebehol bez akýchkoľvek komplikácii. Moji rodičia a sestrička sa zo mňa tešili.  Boli hrdí ako krásne papám, rastiem a napredujem vo vývoji. Tak, ako ostatné zdravé deti, aj ja som začala sledovať svoje okolie, zdvíhať  hlavičku, otáčať sa na brucho a na chrbátik. Začala som sama sedieť, aj štvornožkovať, stáť bez opory, obkračovať okolo nábytku, až som s pomocou som prešla pár krokov.  Celá rodina mala zo mňa obrovskú radosť. Sestrička sa tešila, že ma čoskoro zoberie na prechádzku a zahráme sa na naháňačku. Zdalo sa, že som zdravé dieťa.  Jedného dňa si maminka všimla, že keď som liezla po štyroch, začala som ťahať nôžky za sebou. Utekala so mnou k lekárovi. Pediatrička ma poslala na neurologické vyšetrenie. Neurológ nám odporučil rehabilitačné vyšetrenie. Lekári rodičov upokojovali, že všetko je v najväčšom poriedku, že každé dieťa je iné, alebo že niektoré môže byť aj lenivejšie. Niektoré mamičky tvrdili, že ani ich dieťa nechodilo a zrazu jedného dňa sa rozbehlo. Tak sme sa na istý čas upokojili a čakali na deň D. Po absolvovaní ambulantnej rehabilitácie, ktorá mi nepomohla, som sa na žiadosť rodičov ocitla v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave. Po opakovaných hospitalizáciách a nespočetných vyšetreniach mi diagnostikovali spinálnu svalovú atrofiu typu2 -FRIED-EMERYHO OCHORENIE – INTERMEDIÁRNA FORMA. V súčasnosti je táto choroba neliečiteľná.  Vhodnou rehabilitáciou je však možné spomaliť progres ochorenia a predísť možným komplikáciám. Väčšina rodičov, ktorí sa ocitnú v podobnej situácii, skúša možné aj nemožné a hľadá zázračnú metódu, ktorá ich dieťatko vylieči. Ani moji rodičia nie sú výnimka. Zbierajú informácie o chorobe, výskumoch, terapeutických možnostiach a rehabilitáciách. Sny sa nám rozplynuli, ale prišli nové. Nevzdáme to a budeme bojovať, stoj čo stoj, aby som si splnila sen a opäť kráčala na vlastných nohách!

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!