Riško Katrenčík

Volám sa Riško Katrenčík, mám 2 a pol roka, nečakane som sa narodil do 6-člennej rodiny. Keď som bol v brušku, pri kontrolách bolo všetko úplne v poriadku. Pri pôrode sa to však skomplikovalo, keďže lekári neurobili cisársky rez ako by sa očakávalo. Toto rozhodnutie, ktoré dodnes moji rodičia nechápu mi zmenilo celý môj život. V dôsledku toho som mal nedostatok kyslíka a musel som zostať v inkubátore.

Keď som prišiel domov, všetci sa zo mňa veľmi tešili, no už vtedy som mal problémy. Po pobytoch v nemocnici a rôznych vyšetreniach mi zistili DMO a epilepsiu. Moji rovesníci už behajú, no ja neviem ešte ani sám sedieť. Zatiaľ, čo oni rozprávajú, je nedokážem povedať ani: mama – tata. Veľa vecí im rozumiem, ale nemôžem im odpovedať, čo ja chcem. Rodičia sa mi veľmi venujú. Každý deň povinne cvičím a chodím aj raz týždenne trénovať Bobath koncept do Žiliny.

Na pobytoch v ADELI Medical Centre som bol a  veľmi mi to pomohlo. Denne tam intenzívne rehabilitujem a mám veľmi dobrú odbornú starostlivosť. Odvtedy ako som absolvoval liečbu v ADELI sa pomaličky, ale isto posúvam dopredu. Moji rodičia však nemajú dosť peňazí na ďalšie pobyty a cvičenia. Preto Vás chcem poprosiť o pomoc, aby som sa čím skôr mohol zaradiť medzi svojich rovesníkov. Za Vašu pomoc z celého srdca ďakujem.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!