Valéria Majeríková

Volám sa Valéria Majeríková mám 23 rokov. V auguste 2014 mi diagnostikovali akútnu leukémiu, hneď ma previezli do Bratislavy na chemoterapie a celkovú liečbu. Po 3 dňoch vybratí chemoterapie mi praskla cysta na vaječníkoch. Na operáciu už bolo neskoro. Z prasknutej cysty som dostala otravu krvi (sepsu) a začali mi odchádzať orgány. Najskôr pečeň potom pľúca, no multiorgánové zlyhanie. Z toho všetkého ma museli uviesť do umelého spánku.

Priebeh liečenia bol veľmi ťažký. Na 16 dní som bola napojená na umelú pľúcnu ventiláciu. Po 16 dňoch sa orgány dali do poriadku, tak som podstúpila ožiar mozgu 12 krát. Následne ďalších niekoľko vyšetrení. Postupom času ako sa mi zlepšilo ma prepustili domov. Ďalšie vážne zdravotné problémy nastali v januári 2015. Môj mozog je zatoxikovaný, preto prišli ďalšie rôzne vyšetrenia. Pohyb bol obmedzený, nevedela som vôbec chodiť, veľa vecí som pozabúdala. Po vyšetrení pomocou lumbálnej punkcie v marci 2015 mi diagnostikovali toxickú polyneuropatiu, toxicku encephalopathiu kombin.etiol. (RAT,CHT) pod obrazom paleo a neocerebrálnej symptomatol. s dysartiou a ataxiou. V tom čase som podstúpila rehabilitácie, ale stále som na tom bola zle. Moja chôdza je nestabilná a ťažko sa mi chodí samej, preto používam barlu alebo pomoc druhej osoby.

Skákanie a behanie je pre mňa ako sa povie tabu. Nedokážem utekať ako normálny zdravý človek aj moja reč je problémová. Pri rozprávaní mi ústa vykrivuje na pravú stranu. Celkový priebeh liečby, všetky lieky a chemoterapia mi spôsobili, že môj mozog nespolupracuje s telom. Pravidelne navštevujem neurológa.

V ADELI Medical Center mi poskytli všetky možnosti liečby. Lekár ADELI Medical Centra prekonzultoval môj zdravotný stav a ich liečebné procedúry a terapie by ma dokázali riadne rozbehať. Lenže liečba je finančne náročná, preto mi odporučili obrátiť sa na nadácie o finančnú pomoc pri platbe neurorehabilitácie. Preto verím, že ADELI Medical Centrum má postaví na nohy a zaradím sa do normálneho života.

Vopred ďakujem všetkým, ktorých môj príbeh osloví

Valéria Majeríková

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk. V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra Banky, kde bezpečne vyplníte vaše platobné údaje.V mene pacientov ďakujeme!