Alexandra Švecová

V súčasnosti som už po náročnej operácii, pre ktorú som sa rozhodla dobrovoľne a na základe rehabilitácií v ADELI. Ide o streotaktickú stimuláciu malého mozgu. Operácia prebehla v dvoch etapách: prvá operácia sa konala dňa 1.3.2018, kedy mi boli implantované elektódy do centra malého mozočku a urobené externé vývody na temene hlavy. O týždeň na to bola druhá operácia, kedy mi externé vývody elektród napojili na strojček, ktorý mi voperovali pod kľučnú kosť. Už na druhý deň po prvej operácií mi začali elektródy spúšťať a nastavovať vhodné parametre pre mňa. Následné nastavovanie prebiehalo po druhej operácií ešte týždeň. V nemocnici som strávila celkovo 3 týždne.

Hneď po zapnutí skúšobnej stimulácie, som pocítila uvoľnenie spazmov a zmiernenie diskinéz. Tento moment bol neopísateľný pre mňa, bola som v úžase z toho, ako dokážu neurochirurgovia v Banskej Bystrici zmierniť následky DMO a zmeniť kvalitu života. Momentálne som už doma a cítim sa úplne fajn, uvoľnená a z časti stabilnejšia.

Pre túto operáciu som sa rozhodla preto, že sa dokážem naučiť chodiť sama, až keď budem stabilnejšia. Toto všetko mi ukázali v ADELI. Aby som dosiahla želaný efekt, je teraz pre mňa nevyhnutná intenzívna rehabilitácia. Potrebné je, naučiť sa novým návykom a zautomatizovať jednotlivé úkony, ktoré mi doteraz nešli ani pri najlepšej vôli.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!