Ako môžete pomôcť darcovskou výzvou

Chcete niekomu pomôcť, ale chcete to urobiť osobnejšie, priamym oslovovaním vašich blízkych a kamarátov? Potom je tu pre vás DARCOVSKÁ VÝZVA!

V Darcovskej výzve si vytvoríte „vlastnú stránku“ pomocou jednoduchej šablóny na webe neziskovky, s cieľom získať pre ňu vo svojom okolí čo najviac darov.

Výzvu vytvárate pod svojím menom, s vlastným obsahom a vašou fotografiou a vaším úsilím získané dary idú priamo Nadácii alebo konkrétnemu pacientovi, pre ktorého ste sa rozhodli ich zbierať.

Na darcovskú výzvu môžete využiť aj rôzne „špeciálne príležitosti: narodeniny, meniny, výročie svadby, narodenie dieťaťa… Poproste vašich priateľov a známych, aby miesto tradičného kupovania darčekov, oslávili váš veľký deň podporou dobrej veci.

Aký popis pripraviť?

Buďte osobný, úprimný a autentický. Vysvetlite, prečo ste sa rozhodli vyzvať k podpore pre práve túto organizáciu, na čo budú získané peniaze použité, okrem textu vložte obrázky či video. Pokúste sa vašu výzvu naformulovať tak, aby nikto neodišiel bez toho, aby ju podporil.

Ako dlho by mala trvať moja výzva?

Odporúčame minimálne 2  týždne a nie viac ako 35 dní. Ako dlho vaša výzva bude aktívna nie je pre jej úspech tak dôležité, ako jej komunikácia teda to, ako sa vám ju podarí rozšíriť medzi svoje kontakty.

Akú cieľovú sumu si mám určiť?

Cieľová suma je vaším osobným cieľom, všetky obdržané príspevky budú organizácii zaslané bez ohľadu na to, či sa cieľovú sumu podarí naplniť. Nastavená čiastka je psychologickou hranicou, konkrétne číslo motivuje k dosiahnutiu cieľa. Pri stanovovaní cieľovej sumy zvážte, koľko je vaše okolie schopné prispieť. Nie je nič horšieho než frustrácia zo zbytočne vysoko nastaveného cieľa, ktorý sa nenaplní.

Mám hotovú vlastnú výzvu – čo ďalej?

Gratulujeme, prvý krok máte úspešne za sebou!

Na to, aby vaša výzva naplnila sumu, ktorú ste sa rozhodli pre organizáciu vyzbierať je potrebné, aby ste ju efektívne doručili medzi čo najväčšie množstvo vašich priateľov a známych.

Radi Vám pomôžeme s nápadmi, samotným nastavením výzvy aj jej realizáciou.
Kontakt: Monika Ďurkovičová, monika.durkovicova@www.nadaciaadeli.sk, telefón 0910 824 601

Ďalšie tipy na úspešnú výzvu nájdete tu: