Daniel Varholy

/  10. januára 2019

Danielko sa narodil predčasne v auguste 2017. Akútnu sekciu lekári museli urobiť vzhľadom na náhlu disproporciu tela, hlavy a končatín v 34. týždni tehotenstva.

Danielko mal ťažkú popôrodnú adaptáciu, vrodený zápal pľúc a 3 týždne bol napojený na pľúcnej ventilácii na jednotke intenzívnej starostlivosti. Po 5 týždňoch nás pustili domov s 12-timi diagnózami v prepúšťacej správe. Po jeho 1. narodeninách mu bola diagnostikovaná vrodená genetická chyba. Táto diagnóza mu spôsobuje problémy v psychomotorickom vývine, ktorý je oproti jeho rovesníkom oneskorený. Na rehabilitácie s ním chodím od jeho 2 mesiacov, cvičí 3x do týždňa s fyzioterapeutom, 2x týždenne pláva a denne trénuje i doma.

Absolvovala som s ním zatiaľ dva liečebné pobyty a 2 neurorehabilitačné pobyty, kde ho výrazne rozhýbali. Po prvom pobyte, kedy bol ležiace dieťa, sa začal pretáčať a plaziť, po druhom pobyte sa začal opatrne stavať na nohy. Intenzívnu neurorehabilitáciu by však potreboval vo vyššej miere. Je veľká šanca, že Danielkovi sa podarí dobehnúť svojich rovesníkov, ak bude častejšie rehabilitovať. Rada by som s ním absolvovala viacero intenzívnych rehabilitácií, lebo po každej z nich som zatiaľ videla veľký fyzický a aj mentálny pokrok. Ak sa rozhodnete pomôcť mu, budeme Vám veľmi vďační.

Zo srdca ďakujem, mama Lucia