Daniel Varholy

Danielko sa narodil predčasne v auguste 2017. Akútnu sekciu lekári museli urobiť vzhľadom na náhlu disproporciu tela, hlavy a končatín v 34. týždni tehotenstva.

Daniel mal ťažkú popôrodnú adaptáciu, vrodený zápal pľúc a 3 týždne bol napojený na pľúcnej ventilácii na jednotke intenzívnej starostlivosti. Po 5 týždňoch nás pustili domov s 12-timi diagnózami v prepúšťacej správe. Môj syn má zrejme akýsi druh kostnej displázie, ktorý sa snažia v genetickej ambulancii vypátrať.

Diagnózy, ktoré mu aktuálne najviac komplikujú život sú perivertikulárna leukomalácia a hypotónia. Spôsobujú mu problémy v psychomotorickom vývine, ktorý je výrazne oneskorený. Na rehabilitácie s ním chodím od jeho 2 mesiacov, cvičí 3x do týždňa s fyzioterapeutom a 3x denne doma so mnou.

Absolvovala som s ním zatiaľ dva rehabilitačné pobyty, kde ho výrazne rozhýbali. Intenzívnu rehabilitáciu by však potreboval vo vyššej miere. Vzhľadom na väčšiu hlavičku má problém s polohou na brušku. Hlávku stále nechce dvíhať, je na úrovni cca 2-mesačného dieťaťa. Inak je veľmi veselý chlapec, smeje sa, hrá, hrubá motorika mu však robí problém.

Je veľká šanca, že Danielko bude zdravý, ak sa nám podarí častejšie rehabilitovať. Rada by som s ním absolvovala viacero intenzívnych rehabilitácií, keďže si myslím, že v tomto veku je mozog veľmi tvárny a vedel by sa naučiť fungovať správne. Ak sa rozhodnete pomôcť mu, budeme Vám veľmi vďační.

Ďakujem mama Lucia

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!