Dávid Libiak

Volám sa Jana a som maminou úžasného syna Dávidka. Dávidko sa narodil 1.9.2010 predčasne s váhou 580g a meral 33cm. Jeho prognózy na život boli takmer nulové. Nik neveril, že prežije. A pokiaľ áno, tak jeho život bude náročný.

Dávidko mal ťažký štart do života. Lekári museli tehotenstvo ukončiť cisárskym rezom. Príchod na svet vítal plačom, pričom všetkých prekvapil. Nakoľko sa mal narodiť mŕtvy (áno, ťažko sa to píše, či číta). Keď som počula jeho jemnučký plač, plakala som s ním. Popasoval sa s mnohými vecami. Najskôr strávil 3 mesiace svojho života v inkubátore, potom nasledovali rôzne vyšetrenia, odbery, infúzie a operácia očí. Iné bábätká sa po narodení tešia z náručia svojich rodičov, no on musel počkať.

Prvý príchod domov bol náročný, nevedeli sme čo nás čaká. Časom pribudla drvivá diagnóza detská mozgová obrna, myopia, strabizmus, deformita hrudníka, skolióza, narušený vývoj reči – narušená komunikačná schopnosť.

Ako bábätko často prestával dýchať, modrel, mal ťažký reflux. Všetko sme zvládli, veľa sme cvičili a rehabilitovali. Dochádzali sme na rehabilitácie do Martina, Dunajskej Lužnej, ADELI v Piešťanoch a do Kováčovej. Finančne to bolo veľmi náročné a Dávidko to zvládol, je chodiaci. Má za sebou už aj pár ochrnutí, vtedy nám tvrdili, že je to už definitívne. No nevzdali sme to!

Náš boj ešte nie je vyhratý, musíme stále na sebe pracovať a navštevovať odborné ambulancie. To je dôvod, prečo Vás žiadame o pomoc. Žiadam Vás ako mamina, ktorá chce pomôcť synovi napredovať a splniť náš sen – „viesť normálny, plnohodnotný život“ ako v iných rodinách. Prispejte nášmu synovi Dávidkovi na jeho liečbu a pokroky.

Rodina Libiaková

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!