Ema Krajčírová

/  14. Februára 2019

Toto je naša Emka, narodila sa pred 11. rokmi ako naše prvé vytúžené dieťa. No po pôrode sa u nej zistila vážna infekcia a Emka bojovala o svoj život. Infekcia jej značne poškodila mozog, sluch a zrak. Od narodenia je však veľká bojovníčka, prešla si niekoľkými operáciami a zákrokmi. Stále rehabilituje a bojuje za každý pohyb, ktorý by mohla spraviť sama. Emka je ležiace dievčatko, no snaží sa pri každom cvičení ako najviac vie. Má neskutočnú chuť žiť, je veľmi spoločenská a komunikatívna takým svojským spôsobom.

Emka má úplne iné detstvo ako jej rovesníci, čas, ktorý iné deti trávia hraním, ona trávi cvičením. Keď Emke doma pribudli jej dve sestry, veľmi jej to pomohlo, sú jej motiváciou a povzbudením. Veľmi sa s ňou túžia hrať a ona s nimi. Pre nás ako rodičov je na jednej strane krásne sledovať ako jej dve sestry pomáhajú, no na druhej strane sa nám tlačia slzy do očí, keď vidíme ako si Emka nemôže vychutnať obyčajnú naháňačku, či hru s bábikami. No napriek všetkému je pre nás Emka inšpiráciou a zrkadlom toho, čo je v živote dôležité. A pre jej vnútornú silu a krásny úsmev s ňou bojujeme a podporujeme ju.

Rehabilitácie v ADELI sú finančne pre našu rodinu nezvládnuteľné, keďže pracuje len manžel a ja sa starám o Emku, preto sme vďační za každú pomoc. Ďakujeme všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám pomôžu.