Jakub Homola

/  8. Februára 2019

Náš synček Kubko sa narodil po predchádzajúcom neúspešnom tehotenstve, kedy sme prišli o dievčatko. Na tento svet sa vypýtal nečakane 3.1.2018, v 31. týždni tehotenstva akútnou sekciou kvôli odtrhnutej diastole v pupočníku. V nemocnici pobudol dlhé dva mesiace. Dni strávil na JIRS z dôvodu celkovej nezrelosti, ale hlavne kvôli tomu, že sa ho nedarilo odpojiť od pľúcnej ventilácie. Pomalými krôčikmi sme sa presunuli na JISku, kde boli na vyšetreniach zistené následky nedokysličenia, či už pred akútnou sekciou, resp. pre dlhý pobyt na pľúcnej ventilácii.

Napriek neľahkému osudu Kubko každý deň tvrdo bojuje a nevzdáva sa. Aktívne rehabilitujeme v DFN v Banskej Bystrici, 2x do týždňa navštevujeme plavecké jasličky „Húsatká“ v Banskej Bystrici, doma 3x denne cvičíme Vojtovu metódu. Taktiež každý týždeň navštevujeme hry na rozvoj fyzického aj mentálneho vývoja Play Wisely a 2x sme absolvovali rehabilitačný pobyt v Martine.

Kubko má aktuálne 13 mesiacov, zatiaľ sa nám na Vianoce podarilo prevrátiť sa na bruško. Veľmi túžime Kubkovi dopriať aj pobyt v ADELI Medical Centre v Piešťanoch, kde dokážu veľké zázraky.

Ďakujeme všetkým zo srdca za každý príspevok k Jakubkovej krajšej budúcnosti.