Ján Kvičala

Po narodení nášho vytúženého syna Janka sme mysleli, že je to úplne zdravé dieťatko. Napredoval síce pomalšie ako ostatné deti, no pripisovali sme to skôr tomu, že o chlapcoch sa hovorí, vraj sú lenivejší. Každé dieťa je iné a napreduje svojim tempom. Neštvornožkoval, čo tiež mnoho detí dokáže preskočiť a postaví sa na vlastné nôžky.

Keď sa blížili Jankove druhé narodeniny ešte stále nechodil sám. Začali sme sa báť a objednali ho na neurologické vyšetrenie, kde nám povedali, že môže ísť o diagnózu DMO. Nemohli sme tomu uveriť. Dovtedy sme netušili, že existuje forma tohto ochorenia. Poznali sme iba tie najťažšie, ale postupne tomu začalo nasvedčovať viac príznakov a potvrdilo nám to aj vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Dokáže si sadnúť, postaviť sa s oporou, už aj štvornožkuje, chodí okolo nábytku. Žiaľ, sa mu skracujú šľachy, čo mu bráni v tom, aby riadne došľapol na celú nôžku. Radi by sme sa vyhli operácii, no nato treba tiež intenzívne cvičenie. Lekári odporúčajú rehabilitovať. To jediné mu môže pomôcť postaviť sa na vlastné nohy. Medzitým sa nám narodila vytúžená dcéra Barborka. Má len 7 mesiacov a preto musí cestovať na rehabilitačné pobyty s nami.

Janko má už 3 roky aj 5 mesiacov a stále nedokáže chodiť sám. Niekedy je náročné vyplniť potreby oboch detí naraz, hlavne keď je manžel v práci. Veľakrát pomáha aj rodina, aby sme to všetko lepšie zvládli. Chceli by sme dopriať Jankovi častejšie rehabilitáciu v ADELI v Piešťanoch, preto prosíme ľudí s dobrým srdcom o akúkoľvek finančnú pomoc. Ďakujeme!

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!