Jozef Čonka

Sme rodičmi dvoch detí, dcéra 13 rokov a syn 10 rokov. Syn Jožko je zdravotne ťažko postihnutý, má diagnózu DMO spastickú diparézu dolných končatín.

Naš príbeh začal, keď sa nám narodil synček. Všetko bolo v poriadku, až na to, že mal omotanú pupočnú šnúru okolo krku, preto museli manželke vyvolať pôrod v 38. týždni. Problémy nastali, až keď začal chodiť – našlapovať na špičky, preto sme navštívili neurológa, ktorý mu potvrdil diagnózu DMO a mentálnu retardáciu. Bolo to pre nás ťažké a začali sme navštevovať rôznych lekárov ortopéda, psychológa, psychiatra, urológa aj logopéda pre motoriku a reč.

Boli sme aj v Kováčovej 2 krát a na rôznych rehabilitáciach, no nakoľko neprišlo zlepšenie, bola potrebná operácia. Museli sme predať náš malý domček, aby Jožko mohol ísť na operáčný zákrok ULZIBAT v Kladne tento rok. Poisťovňa nám nepreplatila nič. Dostali sme sa do ADELI Medical Centra v Piešťanoch, kde náš syn absolvoval intenzívny 2-týždňový rehabilitačný pobyt. Je to pre nás veľmi finančne náročné, keďže sme už minuli všetky úspory a žijeme teraz v prenajatom byte.

Obraciam sa na Vás s prosbou, o finančný príspevok pre nášho synčeka, aby sa mohol opäť vrátiť do ADELI.

Ďakujem otec Jozef Čonka

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!