Lukáš Adamkovič

Volám sa Lukáško, narodil som sa 26. marca 2016. Spočiatku som vyrastal ako úplne normálne dieťa. Keď som sa narodil bol som zdravý. Rástol som a vyvíjal sa úplne normálne. Až po poslednom očkovaní nastal u mňa stav, že som prestal robiť úplne všetko ako ostatné deti v mojom veku. Oslávil som rok a zrazu sa nám rodičom prestalo niečo páčiť. Prečo náš Lukáško nesedí a nechodí?

Začal sa boj a chodenie po lekároch. Najskôr sme šli k obvodnej lekárke, ktorá nás poslala na rehabilitačné vyšetrenie kde lekár uznal, že Lukáško má stuhnuté svalstvo na nohách. Potom nasledovala návšteva u neurológa, Lukáškovi robili EEG, ktoré bolo v poriadku. Lekár stanovil, že Lukáško je na vývoji polovice IV. trimenonu a má spasticu akrálne na dolných končatinách. Odporúčal nám cvičiť a pravidelné kontroly. Všetko sa zdalo v norme. Svalstvo na nohách sa uvoľňovalo, ale bolo to len dočasu. Odporúčali nám MRI mozočku, hoci sme sa toho báli, keďže MRI sa vyšetruje v čiastočnej narkóze. CT potvrdilo nedokrvenie mozgu.

Náš synček má skoro 2 roky, sám nechodí, nestojí ani nesedí. Dokonca už máme potvrdenú spasticitu nielen dolných končatín, ale aj horných. Má stanovenú diagnózu DMO – zmiešaná forma. Lukáško nerozpráva a okrem račkovania nedokáže zatiaľ nič. Pýtali sme sa lekárov, čo by mu pomohlo. Odporúčajú mu hlavne rehabilitácie. Čas je náš veľký nepriateľ. Každý nám vraví, čím skôr tým lepšie. Ja ako mamička s ním cvičím Vojtovu metódu, chodíme na plaváreň, ale to nestačí. Lukáškove telo potrebuje viac. Ja som na rodičovskej dovolenke a mám aj staršieho syna, ktorý chodí do školy. Snažím sa získať financie na liečbu do ADELI, kde by ho možno postavili na nožičky.

Prosím dobrých ľudí o pomoc, aby som mohla vidieť syna čoskoro behať a hrať sa ako jeho rovesníkov. Ďakujem všetkým za podporu.

Mama Ľubica

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!