Lukáš Rybecký

Volám sa Lukáš Rybecký a bývam so svojou matkou, ktorá sa o mňa stará v juhomoravskej dedine Hroznová Lhota neďaleko hranice so Slovenskom. Od júla 2013 bojujeme s nepriazňou osudu. Dovtedy som bol veselý, spoločenský mladý chlapec, ktorý mal plány do života. Dostal som však epileptický záchvat a následne zástavu srdca. Po obnovení činnosti srdca sa zdalo, že nebudem mať žiadne následky, pretože CT mozgu bolo v poriadku. Z umelého spánku som sa po týždni prebudil do vigilnej kómy.

Po niekoľkých mesiacoch, ktoré som strávil v nemocnici si ma matka vzala domov a snaží sa mi pomôcť a dostať ma z najhoršieho. Navštevujú ma kamaráti, cvičia so mnou a snažia sa robiť všetko, čo je v domácom prostredí možné. Absolvoval som liečbu v hyperbarickej komore v Ostrave a niekoľko rehabilitácií v ADELI Medical Centre v Piešťanoch. Pri poslednej kontrole neurológom bolo zistené, že vďaka tomu som v štádiu síce pomalého, ale postupného zlepšovania. Preto sa spolu s matkou snažíme získať finančné prostriedky na ďalšiu rehabilitáciu do ADELI.

Chcel by som byť čo i len trošku samostatnejší a vedieť povedať aspoň pár slov. Verím tomu, že keby som mal možnosť pravidelne rehabilitovať v ADELI, môj zdravotný stav by sa zlepšoval. Dospelých pacientov však máloktoré nadácie podporujú. Budem veľmi šťastný, ak ma podporíte, aby som mohol napredovať.

Všetkým Vám patrí moje ďakujem!

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!