Marek Bystriansky

Volám sa Marek Bystriansky, narodil som sa 6.11.1980. Žijem s rodičmi v malej dedinke pri Lučenci. V roku 2008 ma postihlo veľké nešťastie, z úplného zdravia počas brigády v Nemecku mi praskla mozgová cieva a prekonal som ťažkú operáciu mozgu.

Moje diagnózy sú: stav po intracerebrálnom krvácaní do mozgu s prevalením do komôr, ľavostranná hemiparéza, hypertenzia III. stupňa, hypertonická nefropatia 3. štádia.

Na začiatku bol môj zdravotný stav veľmi vážny s rôznymi komplikáciami. Keď som sa z najhoršieho dostal, začal sa ťažký boj s chorobou – absolvoval som rehabilitačné liečenia v NRC Kováčová, hyperbarickú liečbu v Nových Zámkoch a rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center v Piešťanoch, kde sa mi veľmi páčilo a terapie mi pomohli. Veľa na sebe pracujem aj v domácom prostredí a môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil.

Z invalidného vozíka som sa postavil na vlastné nohy, stravu prijímam sám, nepotrebujem už pomôcky na chodenie. Znova som sa naučil aj rozprávať. Čo ma však dosť trápi je ľavá ruka, ktorá je zatiaľ nefunkčná, avšak podľa lekárov mám nádej, že absolvovaním ďalších liečení sa naučím aj túto ruku v budúcnosti používať. Za to kde som dnes, vďačím predovšetkým mojím rodičom, ktorí ma neustále podporujú, intenzívne so mnou aj doma cvičia a dodávajú mi nádej. Keďže liečenia sú finančne náročné, prosím dobrých ľudí o finančnú podporu, aby som sa mohol na ďalšie liečenie do ADELI znovu vrátiť.

Prognózy lekárov sú pozitívne. Mám nádej na lepší život a na úplnú samostatnosť a budem vedieť v budúcnosti aj ruku používať.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!