Marek Obešva

Volám sa Marek Obešva, mám 11 rokov a žijem so svojimi rodičmi v Dolných Vesteniciach. Mal som sedem mesiacov, keď som sa náhle začal dusiť. Nikto vtedy nevedel, že mám vrodenú srdcovú vadu a všetky tie šnúrky v tele, na krv aj na kyslík sú akosi čudne domotané, až vznikne uzol, všetko sa na chvíľu zastaví a navždy zmení. Rodičia ma začali oživovať a zachránili mi život. Absolvoval som operáciu srdiečka, no už nikdy nič nebude ako predtým. Odumrel mi mozog.

Do troch rokov som bol napojený na kyslík. No podarilo sa niečo, čo lekári vôbec neverili. Moji rodičia ma naučili jesť, piť aj sedieť. Aj keď ma musia stále kŕmiť, papám normálne, čo je zásluha rodičov a hlavne mamičky. Taká lízanka mi napríklad ukázala čaro chuti a tak dnes nemusím mať v tele hadičku pre prijímanie potravy. Hoci plienkam som sa nevyhol a asi ani nikdy nevyhnem.

Moje diagnózy sú: ťažký stupeň atrofie mozgu, tracheobronchomalácia, retardácia ťažkého stupňa, epilepsia. Môj stav sa pomaly zlepšuje, hlavne vďaka mojim rodičom, ktorí obetujú všetko pre to, aby som napredoval. Verím, že tak ako ma mamina a ocino naučili jesť, piť a sedieť, tak ma naučia s pomocou úžasných a skvelých ľudí z ADELI Medical Centra aj behať. Veľkú nádej na splnenie tohto sna nám dali v ADELI v Piešťanoch, kde som absolvoval na prelome mája a júna 2018 dvojtýždňový neurorehabilitačný pobyt.

Môj ocino pracuje, ale mamička je so mnou doma. Nemôže ísť do práce, pretože potrebujem nepretržitú opateru. Rehabilitačné pobyty v ADELI sú veľmi finančne náročné a rodičia ich z vlastných prostriedkov nedokážu zaplatiť. Preto sa obraciame na všetkých dobrých ľudí, aby nám pomohli pri financovaní liečby pre nášho Marečka. Prvý pobyt sme absolvovali aj vďaka skvelým ľuďom, známym športovcom, športovým klubom, sponzorom, ADELI Medical Centru a hlavne občanom Dolných Vesteníc. Marekovi pobyt veľmi pomohol a keďže podľa lekárov v ADELI je veľká šanca, že Marek sa naučí chodiť, preto Vás prosíme o pomoc, aby sme sa do ADELI mohli ešte vrátiť.

Ďakujeme Marek, Zuzana a Mareček

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!