Mária Novotná

Moja dcérka Mária bola do 3 rokov úplne zdravé dievčatko. Pred dovŕšením 3 rokov, dostala prvý epileptický záchvat. Nasledovali niekoľkomesačné pobyty v nemocniciach. Na Slovensku jej nevedeli určiť diagnózu. Počas celej doby mala aj 80 epileptických záchvatov denne. Lekári to uzatvorili ako Farmakorezistentná epilepsia. Náš život sa zmenil zo dňa na deň.

Následkom ochorenia išla Mária mentálne aj fyzicky dole. Najskôr začala opäť nosiť plienky, zhoršovala sa jej chôdza, až sa pred Štedrým dňom 2015, definitívne nepostavila na nohy. Neboli to práve najkrajšie Vianoce a ešte sme stále nevedeli jej diagnózu. Až v Prahe nám potvrdili Rasmussenovu encefalitídu a hneď ju aj 2x operovali. Márii operovali hlavičku, kde jej odpojili úplne pravú hemisféru od ľavej. Od leta 2016 sme už doma a našťastie bez záchvatov. Môžeme teraz cvičiť a rehabilitovať.

Jej prognózy do budúcna sú také, že môže plnohodnotne aj keď s istými obmedzeniami fungovať, ale hlavne môže chodiť. Momentálne ešte stále nechodí, ani sa nepostaví na nohy, lebo je ochrnutá celá ľavá časť tela. Používame špeciálny kočík. Vozíček by vzhľadom na svoj vek a ochrnutie ľavej ruky nevedela používať. Mária užíva epileptiká, každý týždeň navštevujeme logopedičku a špeciálnu pedagogičku. Napriek ochoreniu je na tom mentálne dobre. Robíme pre ňu všetko, čo je v našich silách. Starám sa o dcérku, pracuje iba manžel a máme ešte dve staršie deti.

Pre dcérku Máriu sa snažíme získať peniaze na rehabilitácie. Chceli by sme absolvovať pobyt v ADELI Medical Centre, ale je to pre nás finančne nedosiahnuteľné. Je toho pred nami ešte veľa, ale nevzdávame sa. Veríme, že sa Mária aj vďaka Vám postaví na nožičky, urobí prvé kroky a bude zasa tým šťastným a veselým dievčatkom ako pred ochorením.

Ďakujem mama Miriam

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!