Martin Iždinský

/  14. Februára 2019

Volám sa Vladimír. Mám jedného syna Martinka, ktorý má 21 mesiacov. Narodil sa s Downovým syndrómom. Môj život posledné dva roky nie je vôbec ľahký. Manželka Kvetka krátko po narodení nášho syna zomrela. Mala podstúpiť rutinnú operáciu žlčníka a boli jej podané lieky, z ktorých skolabovala a zomrela. Zrútil sa mi celý svet. Keby som nemal Martinka, nemal by som zmysel života. So synom sme sa presťahovali do Poltára, kde žijú moji rodičia.

S Martinkom od jeho narodenia navštevujeme lekárov, absolvujeme rôzne cvičenia, ktoré Martinka postupne naučili držať hlavičku, neskôr sedieť a postaviť sa. Martinkovi sa venujem dňom i nocou. Je to veľmi náročné, ale robím to rád. Verím, že Martinko bude raz chodiť sám bez pomoci, bude rozprávať a behať po celom byte a po vonku ako ostatné deti. Ale na všetko potrebuje čas a hlavne špeciálnu starostlivosť, ktorú nájdeme len v špecializovaných zariadeniach. Ešte sme zatiaľ neboli v ADELI Medical Centre, no chystáme sa tento rok. Veríme, že vďaka vyzbieraným 2% z daní cez Nadáciu ADELI bude môcť Martinko absolvovať rehabilitačný pobyt v ADELI.

Ďakujem všetkým, ktorých oslovil náš príbeh.