Maximilián Kolesár

Volám sa Maxík Kolesár. Mám 4 roky a už nejaký ten rôčik diagnostikovanú DMO. Mňa však tieto tri písmenká neodrádzajú na aktívnom detskom živote a snažím sa rodičov zamestnať všetkými možnými spôsobmi, hoci ma neposlúchajú ani moje nožičky a ani ľavá ručička.

Jazýček sa mi ešte nerozviazal, tak sa snažím komunikovať inými spôsobmi. Svoje túžby, potreby, želania ukážem prštekom, obrázkom v tablete, prípadne svojimi vlastne vymyslenými znakmi. Stačí so mnou tráviť viac času a “moju reč” si osvojí každý.

Na začiatku môjho života som absolvoval niekoľko vážnych operácií hlavičky. Prekonal som vážny infekt, ktorý som nadobudol po jednej z operácií a bojujem aj s epilepsiou. Občas ma trápi počasie. Maminka mi hovorí, že som presne ako ono – keď je vonku mizerne, mám zlú náladu a som leňoško. Keď svieti slniečko, žiarim aj ja. Veľmi rád sa učím, spoznávam nové veci, milujem hudbu, autá a sledujem F1. Aby som však mohol tieto aktivity aj v budúcnosti lepšie realizovať, musím zatiaľ veľa cvičiť.

Najviac mi pomáhajú rehabilitácie v ADELI Medical Centre. Tu moje telíčko správne uvoľnia a stimulujú všetkými spôsobmi. Snažím sa spolupracovať, veľmi neprotestovať, hoci občas nejakú tú slzičku vyroním. No začínam si uvedomovať, že všetko to snaženie a prekonávanie sa, mi pomáha žiť kvalitnejším životom. Chcem šantiť ako moji rovesníci, pomáhať svojim rodičom a keď vyrastiem, túžim ich ja nosiť na rukách ako oni zatiaľ nosia mňa, hoci už nie som malé bábätko.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!