Natália Chudadová

Volám sa Natálka Chudadová a narodila som sa o pár mesiacov skôr ako ma všetci túžobne čakali. Bola som jedno malé klbko. Krásne, voňavé, ružové, hebké, jemnučké a s hrejivým pocitom na srdiečku mojich rodičov, že som veľký bojovník. Do vienka mi čarovné víly dali okrem toho všetkého krásneho aj pár uzlíkov v mojom klbku. Narodila som sa s diagnózami: recta anu, mal formácia urogenitálu, DMO, kvadruparéza a mnohé ďalšie. Začali ma rozmotávať hneď na tretí deň od môjho príchodu na svet. Vtedy som ako veľká bojovníčka zvládla 8 hodinovú operáciu, ktorá mi zachránila život. Lekári z Kramárov v Bratislave mi provizórne upravili celý „urogenitálny trakt“, vyšili dvojhlavňovú stómiu, aby sme sa s mojimi rodičmi dali do rozmotávania a uštrikovania môjho sna, že raz dokážem sama chodiť a budem tanečníčka. Po 41 dňoch, kedy som naberala silu v inkubátore, nás konečne pustili domov.

Sem-tam sa to moje klbko pri rozmotávaní „zauzlilo“ a podstúpila som ešte jednu veľmi vážnu operáciu. Upchalo sa mi črievko, ktoré mi museli urgentne spriechodniť, aby som si mohla ďalej plniť svoj sen. Opäť som s maminkou skončila v nemocnici, kde som naberala 2 mesiace silu. Ale ja som bojovníčka a zvládla som ďalšiu operáciu. V Čechách uvoľnili moje skrátené šľachy na nožičkách, aby som sa mohla naučiť krásne tancovať.

Teraz som už skoro 6 ročná slečna. Absolvovala som 7 pobytov v ADELI Medical Centre v Piešťanoch. Tu ma naučili stáť na vlastných nôžkach, aj keď som ešte stále odkázaná na svoj vozíček. V októbri odlietame cela rodinka do USA na operáciu – rekonštrukciu mojej dolnej panvy, na ktorú sa veľmi teším. Verím, že rozmotám ďalšie uzlíky a budem pokračovať v štrikovaní mojich vysnívaných šiat, ktoré budú jediné na svete ako ja s mojimi diagnózami.

Aj vďaka Vašej podpore raz všetkým zatancujem a ukážem Vám, ako som to krásne zvládla.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!