Nela Ferenczová

Volám sa Nelka, mám 4 roky a som veľmi šťastné a usmievavé dievčatko aj napriek tomu, že ešte nechodím. Narodila som sa predčasne v 7. mesiaci tehotenstva. V mamkinom brušku som sa delila o miesto s mojou sestričkou dvojičkou. Žiaľ, moja sestrička sa stala anjelikom kvôli komplikáciám počas pôrodu.

Môj štart do života nebol jednoduchý, niekoľko minút ma oživovali, ale ja som zabojovala. Bojovala som aj vďaka starostlivému personálu na neonatológii. Po 75. dňoch ma konečne prepustili domov, do mojej postieľky. Nastal kolotoč vyšetrení a začala som cvičiť Vojtovu metódu. Veľmi som pri cvičení plakala, ale zvládla som to. Pomaly som začala napredovať, pretáčať sa a plaziť.

Ďalší zlom v mojom živote nastal, keď som ako 8-mesačná dostala čierny kašeľ. Moje telíčko bolo tak vysilené, že všetko, čo som dovtedy vedela som zabudla. Zostala som ležať celých 6 mesiacov. Keď som sa z toho dostala, absolvovala som pobyty, ktoré boli hradené poisťovňou. Po prvom som sa začala znova pretáčať, plaziť, no ďalšie už také úspešné neboli. Moje napredovanie sa zastavilo a pani doktorka mi stanovila diagnózu DMO.

Neskôr som absolvovala pobyt v ADELI Medical Centre v Piešťanoch. Po pobyte je viditeľné zlepšenie, dokonca si dokážem na krátku chvíľu sama sadnúť. Poctivo doma cvičím a veľmi by som si chcela pobyt zopakovať a dokázať všetkým, že ja sa raz na nôžky postavím a dobehnem svojich rovesníkov. Keďže liečba je finančne náročná, budem vďačná každému, kto mi pomôže splniť môj sen.

Vzhľadom na zachovanie transparentnosti financovania a prístupu Nadácie ADELI o darovaní 100% všetkých
finančných prostriedkov na liečbu pacientov, by sme Vás radi upozornili na poplatky, ktoré nám bude banka strhávať
z Vami darovaných financií prostredníctvom služby CardPay.
Cenník služby CardPay.

Suma sa udáva v eurách. Potvrdením údajov súhlasíte s pravidlami používania a všeobecnými zmluvnými podmienkami www.nadaciaadeli.sk.
V ďalšom kroku budete presmerovaný na zabezpečenú stránku Tatra banky, kde bezpečne vyplníte Vaše platobné údaje.
V mene pacientov ďakujeme!