Adam Vasičkanin

/  25. Marca 2019

Náš synček Adamko sa narodil 22.2.2014 predčasne, ako prvý z dvojčiat. Má svoje dvojča Tomáška, ktorý je zdravý, no Adamko to šťastie nemal. Jeho diagnóza DMO, hypertonická forma ho obmedzuje v pohybe aj v reči. Má už päť rôčkov a stále nechodí a nedokáže sa sám najesť. Jeho vôľa napredovať je však veľmi silná. Motiváciu vidí vo svojom zdravom bračekovi.

Začal sa pomaly posúvať a doplazí sa všade, kam len on chce. Tiež začal rozprávať, hovorí pomaly, ale rozumieme mu všetko. Veľmi sa tešíme z každého jeho pokroku. Jeho centrálna koordinácia pohybu je v ťažkej forme, preto potrebuje neustálu špeciálnu starostlivosť a intenzívnu rehabilitačnú liečbu. Veľmi účinná liečba je v ADELI Medical Centre, kde absolvoval už niekoľko rehabilitačných pobytov a jeho stav sa zlepšuje.

Adamko má štyroch súrodencov, preto je pre nás pobyt v ADELI dosť finančné náročný.

Prosíme Vás preto o pomoc, pre neho, aby sa mohol postaviť na nôžky, behať a hrať sa so svojím bračekom. Veríme, že nám finančne pomôžete a spolu to zvládneme. Ďakujeme srdečne všetkým za podporu.

Mamka Mária