Andrej Belák

/  7. Júna 2019

Vďaka neurorehabilitácii sa približujem k plnohodnotnému životu.

Volám sa Andrej Belák, narodil som sa 22.6.1995 a žijem v Leviciach. Do roku 2017 som bol zdravý chalan, ktorý začal pracovať, hrával futbal, chodil posilňovať a žil som ako iní mladí ľudia. V júli 2017 sa život so mnou nepríjemne zahral a od tej doby bojujem o prežitie a návrat do plnohodnotného života.

V spomínanom čase som dostal zápal prínosových dutín, ale pre silné a neutíchajúce bolesti hlavy som bol hospitalizovaný. Nesprávnou diagnózou a neskorým zásahom lekárov mi zápal a infekcia prešli až na mozog  a skončil som na oddelení ARO, kde mi lekári zachraňovali život. Po ťažkej operácii mi bola odstránená časť lebečnej kosti, ktorá bola infekciou už napadnutá a nedala sa už vrátiť späť. Bol som ochrnutý na ľavú stranu tela. Po 2 mesiacoch ma prepustili v stabilizovanom stave do domáceho liečenia ako úplne imobilného pacienta. Starali sa o mňa moji rodičia a od vtedy každý deň na sebe pracujem, aby som sa znovu zaradil späť do života.

Po každodennom cvičení dnes už chodím, aj keď ľavá ruka ma ešte neposlúcha. Mám poškodený mozog a mnoho vecí nezvládnem sám. Ale verím, že budem napredovať. Absolvoval som procedúry na rehabilitačnom oddelení v Leviciach, v NRC Kováčová a teraz absolvujem neurorehabilitáciu v ADELI v Piešťanoch.

V ADELI Medical Center mi dávajú ďalšiu nádej na zlepšenie môjho zdravotného stavu. Nakoľko je liečba finančne náročná, prosím dobrých ľudí o finančnú podporu na ďalšie rehabilitačné pobyty, ktoré veľmi potrebujem.

Srdečne ďakujem všetkým, ktorí pri mne stoja a pomáhajú mi znovu sa zaradiť do života. Verím, že raz znova budem viesť plnohodnotný život, hrať futbal, posilňovať a pracovať ako elektrikár, čo ma veľmi bavilo.