Barbora Malíková

/  14. Januára 2019

Volám sa Barbora Malíková a mám 18 rokov. Aj napriek tomu, že som sa narodila predčasne, bola som zdravé dieťa. Milovala som pohyb a môj život bol veľmi aktívny. Chodila som na gymnastiku, tanečnú a výtvarnú. Práve pohyb bol ten, čo ma napĺňal.

Keď sa písal rok 2014 každodennú spoločnosť mi začali robiť bolesti chrbta a tŕpnutie všetkých štyroch končatín. Preto som išla do nemocnice, kde som strávila dlhý čas. Postupne som začala strácať rovnováhu. Z večera do rána som ochrnula od pol pása dole. Pridružila sa k tomu aj necitlivosť dolných končatín. Už je to viac ako 3 roky, no stále nemám zistenú príčinu vzniku ochorenia a ani presnú diagnózu. Jediná vec, ktorá mi môže pomôcť pri nezistenej diagnóze  je intenzívne cvičenie, aby sa zdravotný stav nezhoršoval, ale iba napredoval.

Od prvého dňa, ja spolu s mojou rodinou bojujeme a robíme, čo sa len dá. Aj napriek všetkému nám nechýba optimizmus a odhodlanie. Veríme, že raz budem zvládať samostatný sed a urobím aspoň pár samostatných krokov. A všetko pôjde už len vpred.

Každému, kto mi akoukoľvek formou pomôže veľmi pekne ďakujem. Či to už budú darované Vaše 2% z dane, prípadne akýkoľvek finančný príspevok, budem Vám veľmi vďačná.