Daniela Uličná

/  5. Júna 2019

Volám sa Danielka Uličná a potrebujem vašu pomoc.

Narodila som sa predčasne, v 27. týždni a už môj štart do života bol od začiatku neistý. Vážila som 1190 g a merala 35 cm, ale nebola som dostatočne vyvinutá. Nemala som vyvinuté pľúca, preto 30 dní za mňa dýchali prístroje. Bola som na umelej pľúcnej ventilácii. Na druhý deň môjho života som zakrvácala do mozgu 3. – 4. stupeň, čo je už nezlučiteľné so životom, no ja som bojovala a bojujem dodnes.

Mám rôzne diagnózy: hydrocefalus, DMO, tonusová porucha. Mojich rodičov táto skutočnosť veľmi ranila, no starajú sa o mňa s láskou. Žiadosť o pomoc píšem preto, aby som rodičom uľahčila ich trápenie. Rada by som absolvovala na odporúčanie lekárov rehabilitačné pobyty, ale, je to finančne náročné. Tatina niekedy nevidím celý deň, snaží sa byť v práci, ale aspoň mamina je so mnou doma, cvičíme a hráme sa. Absolvovala som niekoľkokrát pobyt v Dunajskej Lužnej a v Martine a kúpele v Kováčovej. Žiaľ, na ďalšie pobyty financie nemáme. Ja síce dokážem držať hračky, aj si ich prekladám z rúčky do rúčky, ťahám sa za nimi, aj sa viem prevrátiť z chrbátika na bruško a späť, ale mám slabý chrbátik. Nedokážem sedieť, ani behať, čo iné detičky v mojom veku už zvládajú.

Vašimi príspevkami mi darujete lepšiu budúcnosť a lepší život. Pokiaľ sa rozhodnete prispieť na moje rehabilitácie, budem veľmi vďačná. Verím, že sú ešte dobrí ľudia, ktorí majú srdiečka na správnom mieste.

Ďakujem Danielka