Diana Dubeňová

/  12. Júla 2019

Volám sa Dianka a mám 2 roky. Narodila som sa 21. júla 2017 cisárskym rezom v 39. týždni. Všetky vyšetrenia počas gravidity mala moja maminka v poriadku a preto ani ona, ani lekári netušili, že sa narodím s VVCH – rázštep pery a podnebia.

Maminka a tatinko sa museli zmieriť s mojou diagnózou z minúty na minútu. Nebolo to ľahké a nikto nebol pripravený na taký šok. Moji rodičia a sestrička ma veľmi ľúbia a dali by za mňa aj posledné. Nikdy by ma nevymenili.

Prvú operáciu som absolvovala ako 7-dňová, kde mi zašili peru. Druhá operácia ma čakala keď som mala 9 mesiacov, vtedy mi zašili mäkké a tvrdé podnebie. Tretiu operáciu som mala ako 15 mesačná, kde mi urobili korekciu vestibula. Toto je len začiatok môjho života a do budúcnosti ma čakajú ďalšie operácie. Začala som rozprávať, no nikto mi nerozumie aj napriek tomu, že sme navštevovali logopéda a doma cvičili. Moje svaly sú ochabnuté a nadmerne slintám. Veľmi by som chcela rozprávať tak, aby mi aj iné deti rozumeli. Preto ma rodičia zobrali do ADELI, kde vidia veľkú nádej ako mi pomôcť a vyhnúť sa ďalšej komplikovanej operácii podnebia.

Preto prosím dobrých ľudí o pomoc, veď každý z nás si zaslúži mať lepší život. Ďakujem každému kto je ochotný mi pomôcť.

Mamka Lucia a malá Dianka