Emma Ďurinová

/  11. Júla 2019

Naša dcérka Emma sa narodila dňa 11.10.2016 predčasne v 34. týždni s pôrodnou hmotnosťou 1620g po predchádzajúcom bezproblémovom tehotenstve. Má dvoch starších súrodencov, ktorí sú zdraví. Emmka musela prísť na svet akútnou sekciou, po narodení bola oživovaná pár minút. Má viacero diagnóz: detská mozgová obrna, na končatinách hypertonus, na tele hypotonus, mikrocefáliu, dystonické kŕče a extrapyramídové pohyby, ktoré jej spôsobujú problémy s koordináciou.

Napriek tomu a hlavne vďaka neustálemu cvičeniu sa vo svojom prvom roku posadila. Teraz má dva a pol roka a pokúša sa o lozenie po štyroch. Od jej dvoch mesiacov až do jeden a pol roka sme poctivo cvičili Vojtovu metódu 4-krát denne. Potom sme museli prestať z dôvodu podozrenia na epilepsiu a jej predráždenosť. Chodíme na rehabilitačné pobyty, ktoré ju posúvajú o kúsok vpred a rovnako navštevujeme rôznych fyzioterapeutov, hipoterapiu, canisterapiu, špeciálneho psychológa a logopéda. Jeden krát sa nám vďaka sponzorovi už podarilo absolvovať rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Centre v Piešťanoch a radi by sme si ju zopakovali.

Všetky tieto terapie a pobyty sú pre našu rodinu finančne náročné, nakoľko máme ešte dve školou povinné deti. Sme vďační za každú pomoc.

S úctou a vďakou za Vašu pomoc rodina Ďurinová.