Ferdinand Jánoško

/  11. Marca 2019

Volám sa Jozefína Jánošková a píšem Vám v mene môjho manžela Ferdinanda. Manžel od mladosti ťažko pracoval v lesoch ako pilčík. Doba a nedostatok peňazí ho však donútila pracovať na živnosť ako murár. Zo stresu z práce dostal 3. marca 2010 ako 40-ročný cievnu mozgovú príhodu. V Žiline nám oznámili veľmi zlú správu, že lekár, ktorý by ho mohol operovať bol na dovolenke, tak mu nemá kto pomôcť. Nastalo veľké zúfalstvo a bezmocnosť. Až na štvrtý deň sa nám podarilo nájsť ochotného lekára v Ružomberku, ktorý ho hneď operoval a zachránil mu život. Mozog bol v zlom stave, opuchnutý na prasknutie a zaliaty krvou. Keby mal poskytnutú rýchlu pomoc hneď v Žiline, nemal by až také postihnutie aké má teraz. Je na pravú stranu čiastočne ochrnutý. Po úspešnej operácii sa manžel dostal do Kováčovej, ktorá mu veľmi prospela a pomohla, aby bol čo najviac sebestačný, ale viac sa tam už nedostal. Raz absolvoval hyperbarickú liečbu v Nových Zámkoch, na ktorú sa mu poskladala rodina.

O ADELI Medical Center v Piešťanoch sme sa dozvedeli nedávno, vďaka relácii Modré z neba. Manžel, ktorý je už 9 rokov postihnutý, by rád absolvoval rehabilitačný pobyt v ADELI, v ktorom ešte nikdy nebol a ani mu to finančné možnosti nedovoľujú. Má krásnu malú vnučku, ktorá mu vždy vyčarí úsmev na tvári a ktorá nevie pochopiť dedka, prečo ju nechce zobrať na ruky a nechce sa s ňou naháňať.

Verím, že vďaka rehabilitačnému pobytu v ADELI sa jeho zdravotný stav omnoho zlepší a bude mať šancu na úplnú sebestačnosť v domácnosti a zoberie aj svoju vnučku do náručia. Prosím všetkých dobrých ľudí, ktorí môžu a chcú pomôcť o finančnú pomoc, vďaka, ktorej by mohol absolvovať rehabilitačný pobyt v ADELI.

Ďakujem z celého srdca manželka Jozefína.