Jakub Čurgali

/  13. Júna 2019

Volám sa Kubko a 13. apríla som oslávil 2 roky. Spolu s maminou, tatinom a mladším bratom Lukáškom žijeme v Košiciach. V 19. mesiacoch mi bola diagnostikovaná spinálna svalová atrofia (SMA) typu 2. Mal som 21-mesiacov, keď som začal dostávať injekcie spinrazy (jediný dostupný typ liečby SMA). Injekcie spolu s intenzívnym rehabilitačným programom majú pomôcť mojim atrofovaným svalom opäť sa naštartovať.

Mojím najväčším snom je postaviť sa na vlastné nôžky a zahrať sa s ostatnými deťmi na ihrisku. Som veselý, veľmi šikovný a snaživý chlapček, tvrdo makám a cvičím každý deň. Rehabilitácie v ADELI mi pomáhajú osvojiť si správne držanie tela a hlavne zosilnieť. A ja naozaj veľmi chcem spraviť prvé kroky a verím, že aj s Vašou pomocou sa mi to podarí.

Z celého srdca Vám ďakujeme.
Kubko s rodinou