Jakub Juriček

/  20. Marca 2019

Náš Jakub sa narodil v 33. týždni s mierami 3 130 g a 47 cm. Dobrá váha bola z toho, lebo sa začal nalievať plodovou vodou a mal vysokú frekvenciu srdiečka. Preto musel ísť von cisárskym rezom. Hneď na to bol resuscitovaný a 15 dní na umelej pľúcnej ventilácii. Na tretí deň mu robili elektrický výboj na srdiečko (kardioverzia), čo bolo úspešné, ale bol to začiatok nášho boja. Tým, že bol naliaty plodovou vodou museli mu zaviesť drenáž a začali ho pomaly odvodňovať. Asi po týždni sa to všetko opäť zopakovalo. Celkovo ho stiahli na 2 200 g. Na JYSK-e sme ležali 5 týždňov. Začali mu zlyhávať obličky, mal cystu na hlavičke, ktorá sa postupne vstrebala aj infekciu krvi.

Keď sme odchádzali z pôrodnice vážil Jakub 2 680 g. Prvý rok to bolo veľmi náročne a  bojujeme stále. Do pol roka skoro nevnímal, mal rúčky zovreté v päsť. Už v pôrodnici sme sa museli učiť sací reflex na palec a začali sme cvičiť Vojtovu metódu, ktorú cvičíme dodnes.

Dnes má Jakub 23 mesiacov a tieto diagnózy: centrálnu a tonusovú poruchu t.j. skrátené šľachy hlavne v dolných končatinách, zatiaľ sám nechodí, preto musíme stále cvičiť. Kvôli strabizmu mu predpísali okuliare na pravé očko dioptrie +2 a na ľavé +1.

Rozhodla som sa napísať a požiadať o finančnú podporu na rôzne liečenia a rehabilitačné pobyty, ktoré je potrebné absolvovať, nakoľko poisťovne takéto rehabilitačné pobyty nepreplácajú. Našim snom je dosať sa do ADELI v Piešťanoch a absolvovať liečbu pre môjho syna Jakuba.

V mene môjho syna Jakuba sa Vám chcem poďakovať za pomoc.