Juraj Kmeťo

/  2. Apríla 2019

Volám sa Jurko, mám 11 rokov a keďže som sa narodil predčasne v 28. týždni tehotenstva, nezostalo  to bez následkov. Naopak, tie boli veľmi zlé. Prvé dva mesiace svojho života som strávil v inkubátore a potom navštevovaním rôznych lekárov: neurológ, ortopéd, kardiológ, očný lekár a mnohí ďalší. Každý z nich mi pridal nejakú diagnózu, nasadil lieky aj injekcie. Začal som bojovať – cvičiť v domácom, aj v odbornom prostredí, avšak ani to nezabránilo skracovaniu mojich šliach a musel som podstúpiť operáciu, po ktorej som mal obe nohy po celej dĺžke zasadrované.

Keď som absolvoval prvý pobyt v ADELI Medical Centre v Piešťanoch, zažil som niečo parádne, stál som a dokonca chodil na barlách.

Teraz už skúšam spraviť pár krokov aj s pomocou mojej maminy, držaním za ruku. Je to nádherný pocit pre nás oboch. Mama sa veľmi teší a ja s ňou. Veľmi túžim naučiť sa chodiť aj bez opory, ale na to potrebujem ešte veľakrát zopakovať rehabilitáciu v ADELI. Tá je však pre mojich rodičov finančne veľmi náročná. Sľúbil som mamine, že sa jedného dňa ona oprie o moju ruku a pôjdeme spolu na zmrzlinu.

Pomôžte mi prosím splniť môj sen a prispejte na moju liečbu.

Ďakujem všetkým Juraj Kmeťo.