Klára Kubišová

/  16. Januára 2019

Ahojte, všetkých Vás srdečne pozdravujem. Volám sa Klárka Kubišová a už 8 rokov zdolávam prekážky, ktoré si pre mňa život pripravil.

Môj príchod na tento svet bol veľmi hektický. Už v 25. týždni s váhou 800 g som uzrela svetlo sveta. Bola som veľmi, ale veľmi malinká a na druhý deň som ešte dostala aj silné krvácanie do mozgu 3. až 4. stupňa. K tomu sa pridružila silná infekcia, takže lekári mi dávali mizivú šancu na prežitie. Predsa ale vyššia moc chcela, aby som tu zostala a ja som začala bojovať.

Tento boj už vediem 8 rokov a vďaka mojej rodine, ktorá ma veľmi ľúbi, to všetko zvládam. Mám starších súrodencov Adamka a Táničku, ktorí mi veľmi pomáhajú a učia ma nové veci.

Rodičia so mnou od malička cvičia. Každý rok absolvujem rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Centre v Piešťanoch, čo je pre mňa vždy najväčším posunom dopredu aj fyzickým aj mentálnym. Naučila som sa rozprávať a s oporou aj trošku chodiť. V septembri som bola na operácii štepov, ktorá ma posunula vzad a teraz ma akosi neposlúcha hlavička a aj nožičky, ale budem ešte na sebe pracovať a verím, že raz budem behať s deťmi po lúke.

Viem, že je to pre moju rodinu veľmi ťažké a finančne náročné, ale vďaka dobrým ľuďom, ktorí majú srdiečko na správnom mieste sa mi to podarí. Verím, že raz budem kráčať sama svojou vlastnou cestou na vlastných nožičkách a rodičia sa budú na mňa dívať ako mi to pekne ide.

Ďakujeme rodina Kubišová