Leonard Végh

/  24. Máj 2019

Ahoj, volám sa Leonard, ale môj braček ma volá „Dejo“. A práve s ním by som sa veľmi chcel hrať, behať a zabávať. Zatiaľ to nedokážem, ale verím, že čoskoro sa moje sny splnia.

Môj zdravotný stav sa zlepšuje veľmi pomaly. Vo svojich 3 rokoch vážim len 8 kíl, som veľmi slabý a zatiaľ sa dokážem hrať len poležiačky alebo v mojom kresielku. Nedokážem sedieť, chodiť a hlavičku udržím vzpriamenú len na veľmi krátku dobu.

Napriek každodenným rehabilitáciám, rôznym terapiám a vyšetreniam sa nedokážem priblížiť svojim rovesníkom ani po fyzickej, ani po mentálnej stránke.

Ale teraz som konečne po dlhej dobe veľmi, veľmi šťastný. Moja mamička sa rozhodla vo februári 2019 vyskúšať komplexný a intenzívny terapeutický program v ADELI. Už po prvých dvoch týždňoch sme videli a cítili výrazné zlepšenie vo všetkých smeroch. Som silnejší, pevnejší, viac papám, začínam hláskovať. Videl som slzu v maminom oku, keď som jej prvý krát vedome podal ruku, keď ma oslovila.

Teraz som absolvoval môj druhý pobyt v ADELI a výsledky máme výborné.

Tento rok je prelomový a v mnohých ohľadoch jedinečný v mojom vývoji. Verím, že vďaka ADELI je  veľmi vysoká pravdepodobnosť, že sa postavím na nohy, naučím sa sedieť, chodiť a možno aj behať. A konečne sa zahrám s bračekom presne tak, ako už dlhé roky túžim.

• Leonard sa narodil predčasne v 36. týždni.
  • Narodil sa s vývojovou vadou nožičiek – atypický Pes equinovarus congenitus, rázštepom podnebia, ďalšími diagnózami a trpí aj hypotóniou.
  • Výrazne zaostáva v psychomotorickom vývoji. Každý mesiac sa rozdiel oproti zdravému vývoju zväčšuje.
  • Bez správnej liečby sa každým dňom zvyšuje predpoklad trvalého poškodenia.
  • Každý deň Leonard absolvuje pre neho náročné rehabilitácie.
  • Chodí na masáže, reflexnú terapiu, kraniosakrálnu terapiu, Skenar terapiu aj plávanie.
  • Leonard absolvoval viacero genetických aj metabolických vyšetrení, zatiaľ žiaľ bez výsledku. Zatiaľ nik nedokázal s určitosťou stanoviť dôvod Leonardovho stavu.

Aby mohol Leonard absolvovať čo najviac pobytov v rehabilitačnom centre ADELI, potrebujeme nemalé finančné prostriedky na pokrytie liečby. Z celého srdca prosíme všetkých dobrých ľudí, aby nám pomohli. Každý jeden dar nás posunie bližšie ku snu, aby bol Leonard spokojným, šťastným a zdravým dieťatkom. Ďakujeme!