Marek Sálus

/  18. Júla 2019

Volám sa Marek, narodil som sa ako zdravý chlapec. No v období nástupu do školy som nepriazňou osudu prestal rozumieť a rozprávať. V 6 rokoch mi lekári naordinovali medikamentóznu liečbu a diagnostikovali Landau – Kleffnerov syndróm (LKS), a tak som začal bojovať so vzácnou chorobou – vývinová afázia.

Po malých krôčikoch sa môj stav zlepšuje. Chcel by som byť čo najviac samostatný, opäť rozprávať aj čítať ako ostatné deti.

Verím, že ak budem pravidelne absolvovať rehabilitačné pobyty, môj zdravotný stav sa bude zlepšovať. Jediný problém je, že na finančne náročný pobyt zdravotná poisťovňa neprispieva. Veľká vďaka patrí nadáciám a ľudom, ktorým môj osud nie je ľahostajný a podporujú ma v nádeji, že raz budem žiť plnohodnotný život. Za každé venované euro, ktoré pribudne na mojom účte v Nadácii ADELI vopred zo srdca ďakujem.