Martin Medveď

/  19. Februára 2019

Chceme Vás poprosiť o pomoc pre nášho syna Martinka, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou. Táto diagnóza je následok komplikovaného pôrodu, pri ktorom museli bojovať o život mama Veronika aj malý Maťko. Našťastie je to veľký bojovník a prvý najdôležitejší boj vyhral. Musí však denne doma cvičiť a pravidelne navštevovať rehabilitácie, ktoré sú finančne náročné.

Má za sebou už aj dve operácie šliach metódou Ulzibat. Napriek nepriaznivým prognózam lekárov dnes už má 7 rokov a dokáže rozprávať, prejsť krátku vzdialenosť s asistenciou, je veľmi rozumný, ale potrebuje stále tvrdo cvičiť. Chodili sme na rehabilitácie do Renony a do Kováčovej.

Vo februári tohto roka sme prvý krát navštívili ADELI Medical Center v Piešťanoch. Pobyt Maťkovi veľmi pomohol spevniť svalstvo, pouvoľňovať skrátené šľachy. Na cvičenia sa veľmi tešil, nakoľko si ho terapeuti od prvej chvíle získali ich úžasným prístupom. Radi by sme sa do ADELI opäť vrátili, aby Maťko znovu urobil posun vpred. Preto Vás prosíme o akúkoľvek pomoc. Zo srdca ďakujeme Martinkovi rodičia.

Prečítajte si článok o Martinovi, ktorý bol 23.5.2019 uverejnený v MY Bystrica:
Lekári im hovorili, že nebude chodiť. Malý bojovník však pretína cieľové pásky (FOTO a VIDEO)