Melania Zlatina

/  27. Máj 2019

Maličké, vždy usmiate zlatíčko Melania má o rok staršiu sestričku, s ktorou rada trávi čas. Koncom apríla 2019 sa jej narodil braček. Melania má nádhernú milujúcu rodinu, len jedna vec jej chýba k úplne dokonalému životu – a to naučiť sa chodiť.

Melania sa narodila v októbri 2016 s niekoľkými diagnózami – spina bifida (rázštep chrbtice), hydrocephalus, syndróm Arnolda-Kiari a k tomu ešte má problém so srdiečkom.

Na druhý deň po pôrode bábätko operovali. Na oddelení JIS Melania strávila týždeň. Rodičia boli trpezliví, pozitívni a verili, že všetko bude v poriadku. Prvé stretnutie rodičov s Melaniou sa uskutočnilo na 6. deň po pôrode. Maminka nemohla zadržať slzy, taká bola nádherná a krásna jej maličká dcérka. Chudučká, maličká, jemnučká ležala ticho so zatvorenými obrovskými očami a len pohyb bruška predstavoval náznak života. Odhliadnuc od kopy obväzov, hadičiek, medicínskych prístrojov, bol pohľad sa na maličkú Melaniu nekonečným šťastím. Už vtedy boli rodičia presvedčení, že všetko dopadne dobre.

Po mesiaci prebehla ďalšia operácia. Melania ju zvládla na jedničku. Rodičia sa neprestávali čudovať, koľko sily je v tomto malom trojkilovom človiečiku. A dieťatko sa stále usmievalo – malá a pritom veľká bojovníčka! Po mesiaci a pol od narodenia sa Melania konečne dostala domov.

Aktívna, zvedavá, usmiata a trpezlivá blondínka bojuje o samostatne chodenie už skoro tri roky. V máji 2019 prišla na pobyt do ADELI už ôsmy krát. Výsledky sú výnimočné. Dievčatko sa už vie presúvať s rolátorom. Veríme, že do samostatných krokov jej nechýba veľa! A že s pomocou dobrých ľudí sa nám podarí vyzbierať financie na ďalší pobyt a celej rodine sa splní veľký sen – Melania začne sama chodiť. Ďakujeme.