Michal Horvát

/  22. Februára 2019

Náš syn Michal v júli 2017 na dovolenke v Grécku utrpel vážny úraz krčnej chrbtice – zlomené krčné stavce, prerušená miecha a následné ochrnutie celého tela od pliec smerom nadol. Je doživotne pripútaný na lôžko, odkázaný na pomoc a 24 hodinovú starostlivosť, nakoľko sám nedokáže nič urobiť.

Vzhľadom na to, že je pripútaný na lôžko, najviac potrebuje pravidelné cvičenie, aby sa mu neskracovali šľachy a aby postupne sám dokázal zdvihnúť aspoň lyžicu, resp. cvičením mu aspoň čiastočne obnoviť jemnú motoriku.

Naším najväčším želaním je, aby dokázal ovládať elektrický vozík. Snažíme sa mu zabezpečiť cvičenie s rehabilitačnými sestrami 2-3x týždenne. Nie je to ale postačujúce, je to len cvičenie na lôžku. Veľmi by potreboval komplexné intenzívne cvičenie spojené s rehabilitáciami a hyperbarickou komorou.

Náš syn Michal absolvoval už 3-krát rehabilitačný pobyt v ADELI Piešťany a vidieť na ňom evidentné pokroky. Podľa vyjadrení lekárov a odborníkov, frekvencia takýchto rehabilitačných pobytov by mala byť aspoň 4-krát ročne. Nakoľko takýto pobyt je nákladný a my rodičia z nášho príjmu to nedokážeme zaplatiť, už druhý rok sa snažíme vyzbierať od darcov 2% z daní, ktoré by sme chceli použiť na Michalov pobyt v ADELI.

Srdečne ďakujeme všetkým za pomoc Peter a Júlia Sedláčkoví.