Ondrej Jónáš

/  10. Septembera 2019

Ondrejko sa narodil v 34. týždni tehotenstva. V piatom mesiaci tehotenstva, keď bol ešte v brušku, mu zistili gastroschízu t.j. črievka mal von z bruška. O mesiac neskôr sme sa dozvedeli, že Ondrejko má podozrenie na mikrocefáliu a detskú mozgovú obrnu, čo sa žiaľ aj potvrdilo. Okrem toho sa zistili ďalšie diagnózy – strabizmus a spastickú formu DMO, posťahované svalstvo.

Dnes má Ondrejko 7 rokov, dokáže sa zatiaľ sám pretáčať a sedieť. Nevie štvornožkovať, plaziť sa po zemi, ani chodiť, dokonca ani rozprávať. Rozhodli sme sa preto, že absolvujeme terapie v ADELI Medical Center v Piešťanoch. Ondrejko zatiaľ absolvoval 3 rehabilitačné pobyty. Z liečby v tomto centre máme ako rodina veľmi dobrý pocit, je viditeľné zlepšenie.

Veľmi by sme chceli absolvovať pobyt v ADELI aj viackrát počas roka, no nemáme na to potrebné finančné prostriedky. Náš prvý pobyt bol keď mal Ondrejko 3 roky. Ďalší nasledoval až po dlhých 3 rokoch. Veľmi nás mrzí, že naše finančné prostriedky nám nedovoľujú poskytnúť synovi pravidelné potrebné rehabilitácie. Zdravotné poisťovne nedostatočne preplácajú liečbu v ADELI.

Touto cestou prosíme dobrých ľudí o poskytnutie finančných prostriedkov pre nášho syna Ondrejka. Túžime po tom, aby mohol viesť plnohodnotný život ako ostatné zdravé detičky, ale bez Vašej pomoci to nedokážeme.

Ďakujeme mama Monika a syn Ondrej