Sebastián Virág

/  12. Februára 2019

Ahojte, volám sa Sebastianko Virág a doma ma volajú Sebko. V apríli tohto roku oslávim 12 rokov. Navštevujem 6. ročník Základnej školy vo Vrábloch. Narodil som sa ako úplne zdravé dieťa. Žiaľ ako štvormesačného ma však prestali poslúchať moje svaly a postupne do roka ma pomaly opustili. Moja mamička sa tomu nechcela len prizerať a hlavne to nechcela dovoliť. Začala so mnou cvičiť a navštevovať rôzne zariadenia, aby som napredoval a bol ako zdravé detičky. Páni doktori mi prognózovali pri mojej diagnóze iba 3 roky života. Našťastie sa zmýlili a ja žijem, napredujem a bojujem so svalovou Muskulárnou Atrofiou typu 2.

V mojom ťažkom a náročnom boji mi najviac pomáha rehabilitácia v ADELI Medical Center v Piešťanoch. Táto rehabilitácia, ale nie je dostatočne preplácaná slovenskými zdravotnými poisťovňami, preto som pri financovaní liečby odkázaný na pomoc dobrých ľudí. Vďaka podpore sponzorov, nadácií a ľudí, ktorým nie je ľahostajný môj osud, dávajú mi nádej, že sa raz zlepší môj zdravotný stav.

Do ADELI sa vraciam pravidelne a usilujem sa rehabilitovať. Cvičenie v tomto zariadení je pre mňa veľmi potrebné, pretože ak prestanem cvičiť, môžem sa dostať na umelú pľúcnu ventiláciu a môj sen by sa už vôbec nesplnil.

Ďakujeme Vám aj s mojou mamičkou za pomoc.