Terézia Melicherová

/  8. Júla 2019

Naša Terezka sa narodila 15.8.2018. Prvé štyri mesiace sa vyvíjala ako každé zdravé dieťatko. Zlom nastal 16.12.2018, kedy nám prestala pásť koníčky a hýbať nožičkami. Boli sme dva dni v nemocnici na pozorovanie. Z testov, ktoré robili, nezistili príčinu vzniku náhlej hypotónie s akcentom na dolné končatiny. Počas sviatkov Terezke ochabol cely chrbátik, prestala bľabotať, plakať, kričať, len ticho vzlykala. Lekári nám naordinovali rehabilitáciu a tak sme s Terkou pravidelne cvičili. Od 8.1.2019 sme začali chodiť ambulantne rehabilitovať do ADELI a dva mesiace chodila Terezka plávať. Boli tam malé pokroky. Hlas sa jej vrátil, chvíľku z bruška zdvihla hlavičku aj sa sama pretočila na chrbátik.

Dlho neprišli na to, čo našej Terezke bolo. Iba sme chodili po vyšetreniach a pýtali sa prečo nastal taký regres vo vývoji. Odpoveď bola vždy neurčitá alebo žiadna. Až koncom marca sa začalo poriadne diagnostikovať a od apríla je Terezka liečená na onkológii. Má zhubný nádor, ktorý jej prerastá cez krčný stavec do miechy a šíri sa cez tri stavce. Štyri mesiace nebola robená žiadna poriadna diagnostika!

V súčasnosti – začiatkom júla, má Terezka za sebou štyri cykly liečby. Hybnosť sa jej pomaly vracia späť. Neisto, ale predsa sa už vie sama pretočiť na bruško. Nádor z miechy sa nebude dať vybrať celý, ale povedali nám, že Terezke by sa mala celková hybnosť navrátiť. Celú liečbu absolvujeme na Kramároch. Po liečbe bude potrebovať ešte veľa doháňať, bude sa musieť naučiť loziť a chodiť.

Je to naša veľká bojovníčka, ktorá každý deň bojuje o svoj život a zároveň každým liečebným cyklom napreduje. V ADELI Medical Centre sú odborníci, ktorí Terezke pomohli a veríme, že v budúcnosti ešte pomôžu. Radi by sme absolvovali rehabilitačný pobyt a tým pomohli Terezke navrátiť jej hybnosť a umožniť jej žiť pravý detský život. Preto Vás chceme z celého srdca poprosiť o pomoc.

Ďakujeme rodičia Terezky