Mária Sliviaková

Volám sa Mária, mám 33 rokov a môj život sa skomplikoval v nedeľu 24. februára 2019. Večer mi náhle prišlo veľmi zle. Dôvodom bola cievna mozgová príhoda. Do toho osudného dňa som bola plná energie, pracovala som a tešila som sa zo života. V tej najhoršej chvíli ma zachránil manžel, ktorý okamžite zavolal záchrannú službu. Napriek tomu som bola v ohrození života ešte niekoľko týždňov. Lekárske prognózy neboli vôbec optimistické, keďže som bola diagnostikovaná so vzácne sa vyskytujúcim stavom, tzv. locked-in syndrómom, čiže syndrómom uzamknutia. Znamená to, že moje telo sa natoľko uzavrelo, že som bola na začiatku schopná hýbať len viečkami. Bol to veľmi ťažký čas. Nasledoval 4-mesačný pobyt v nemocnici, z toho dva týždne na ARE s neistým koncom. Bola som odkázaná na neustálu pomoc druhých.

Zabojovala som však maximálne, a tak som dnes tu a môj príbeh pokračuje. Rozhodla som sa pre rehabilitáciu v ADELI Medical Centre. Verím, že je to správna cesta a že mi tu pomôžu. Postupne sa mi podarilo rozhýbať pravú časť tela a bojujem ďalej. Stále robím pokroky, čo môže potvrdiť aj môj fyzioterapeut aj manžel. S pomocou odborníkov, fyzioterapeutov z ADELI a samozrejme s podporou manžela a rodiny sa postupne napĺňa môj sen. Túžim sa postaviť na vlastné nohy. Chcem znovu žiť svoj predošlý pekný život. Vrátiť sa k obľúbenému pečeniu z kváskov, čítať knihy, pomáhať ľuďom, proste žiť tak ako kedysi.

ĎAKUJEM všetkým dobrým ľuďom, ktorí mi pomohli a pomáhajú s liečbou. Intenzívna rehabilitácia v ADELI Medical Centre je pre mňa veľmi dôležitá! Už teraz vidím, že vďaka poctivému cvičeniu a kvalitnej terapii  sa môj zdravotný stav zlepšuje. Ďakujem vám za nádej na krajšiu budúcnosť.

Majka

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Mária Sliviaková