Martin Hlavatý

Martin Hlavatý, usmievavý, pohodový chlapec, ktorý sa na svet pozerá z invalidného vozíka. Môj syn. Od narodenia má detskú mozgovú obrnu. Táto diagnóza prináša rodine aj samotnému handicapovanému človeku veľa obmedzení. Je potrebné vyvinúť veľké úsilie pri prekonávaní aj úplne bežných  činností. Maťko má spastickú formu mozgovej obrny, čo vyžaduje denne pracovať s telom, vyťahovať skrátené šľachy, rozcvičovať a uvoľňovať spazmy, aby sa zlepšil rozsah pohybov. Bojujeme doslova o každý pohyb, ktorý dokáže urobiť sám. Aj keď sme cvičili denne podľa pokynov terapeutov, v domácom prostredí sme nedokázali tak napredovať.

Našou nádejou sa stalo rehabilitačné centrum ADELI Medical Center v Piešťanoch. Prvý pobyt  bol náročný, intenzívny, ale ukázal, že toto je tá správna cesta!

Len vďaka ochote dobrých ľudí, darcov 2% z daní, sponzorov, Nadácii ADELI, mohol môj syn Martin absolvovať niekoľko intenzívnych rehabilitačných pobytov.

Každý rehabilitačný pobyt v ADELI posunul Martina o poriadny krok vpred. Vidíme u neho celkové zlepšenie motorických funkcií, zlepšenie držania tela, svalového tonusu, aktívnych i pasívnych pohybov v kĺboch. Každé ďalšie opakovanie takéhoto intenzívneho pobytu je pre Martina veľkým pokrokom a šancou na kvalitnejší život.

Ďakujeme všetkým, ktorý Martinovi pomohli a prispeli na jeho liečbu! Nikto z nás nevie, čo má osud pre nás pripravené a len vzájomná pomoc robí náš život zmysluplným. ĎAKUJEME

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Martin Hlavatý