Mathiasko Halás

„Naozaj pevne verím, že jedného dňa Mathiasko pricupká na vlastných nôžkach a vrhne sa mi do náručia. Objímeme sa a on ma konečne osloví MAMA a ja sa rozplačem od radosti. V tej chvíli budeme obaja vedieť, že keď sme spolu zvládli toto, zvládneme už všetko na svete. Mama Tatiana

Mathiaskov štart do života bol veru ťažký. Hneď po pôrode ho museli oživovať, mal kŕče, zlomenú kľúčnu kosť, opuch mozgu, zakrvácané očné pozadie, poškodenú hlavičku. Nejaký čas musel byť v umelom spánku a v nemocnici ho liečili skoro celý mesiac. Napriek veľkým ťažkostiam na začiatku však začal napredovať, krásne držal hlavičku v polohe na brušku a v troch mesiacoch sa prvýkrát sám pretočil na bruško. Priberal a rástol, avšak po zaočkovaní v štyroch mesiacoch došlo k ďalším vážnym komplikáciám. Kŕče, plač, nepokoj, chudnutie a bledosť. Neurologická diagnóza zabránila Mathiaskovi v prirodzenom vývoji pohybu i reči. Mamička podporovaná rodinou sa teda rozhodli pre liečbu v ADELI Medical centre. Získať dostatok finančných zdrojov na intenzívnu rehabilitáciu si vyžiadalo veľké úsilie, ale pokroky bolo vidno hneď po prvých cvičeniach.

Mathiasko pekne reaguje, niektoré terapie si doslova užíva, zlepšila sa práca ručičiek, z čoho majú všetci veľkú radosť. Na skutočné vlastné kroky potrebuje rehabilitačný pobyt opakovať každé 2-3 mesiace, ale nádej, že sa jedného dňa pevne postaví na vlastné nožičky, je veľká. Každý, aj ten najmenší Mathiaskov pokrok, je zároveň veľkým poďakovaním všetkým, ktorí prispeli a prispejú na jeho liečbu.

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Mathiasko Halás