Poďakovanie všetkým darcom – príbeh Miroslava Mikolášová

Poďakovanie všetkým darcom

Príbeh Miroslava Mikolášová

Silný príbeh mladej Mirky chytil za srdce viacero dobrých ľudí.

Keď nás v Nadácii ADELI oslovila pani z Denného centra pre deti a rodinu v Turzovke, ako by sme spolu pomohli mladej 31 ročnej mamičke, ktorá upadla do bdelej kómy, neváhali sme a pripravili pod záštitou našej nadácie zbierku. Konala sa v auguste počas hodových slávností v Turzovke. V tom čase už Mirka dlhší čas rehabilitovala. Bola pod neustálym dohľadom odborníkov, liečila sa v Kováčovej počas celých 10 týždňov.

Začiatkom augusta sme uverejnili Mirkin príbeh na našej nadačnej stránke. V priebehu pár dní sa spustila lavína telefonátov, ako sa dá pomôcť. Ozvala sa milá pani z Piešťan, ktorá rodine ponúkla zdarma ubytovanie. Volali nám dobrí ľudia, kde poslať financie pre Mirku. Bolo to neuveriteľné! Za necelé 3 týždne sa vyzbierala krásna suma a Mirka mohla nastúpiť v treťom septembrovom týždni na pobyt do ADELI.

Mirkine pokroky po 2-týždňom intenzívnom rehabilitačnom pobyte v našom centre sú úžasné. Veľmi nás to teší. Veď posúďte sami, podľa fotografií z pobytu. Zlepšila sa jej stabilita, držanie tela, viditeľné sú aj výsledky z logopédie, pomohla hyperbarická komora.

Mirka však potrebuje ďalšie intenzívne terapie, aj špeciálnu logopédiu. Ešte stále takmer vôbec nevidí. Rozoznáva farby a obrysy, no zatiaľ nedokáže zaostriť zrak z dôvodu poškodenia zrakového nervu. Odborníci tvrdia, že je veľká šanca vrátiť Mirku postupne späť do rodinného života k dcérke Tatiane a synovi Samkovi.

Poďakovanie patrí každému darcovi. Aj vďaka Vám sa podaril tento „malý zázrak“.

Ďakujeme Vaša Nadácia ADELI